donderdag, november 29, 2007

Zipcar

Sinds ik een Californisch rijbewijs heb zijn we lid van Zipcar, een maatschappij met auto's verspreid over San Francisco (en vele andere steden in de US en Canada) die je gewoon kan reserveren. Gedaan dus met lang wachten bij Hertz of Enterprise. Maar vooral gedaan dus met parkeerplek zoeken in San Francisco voor een huurwagen (elke Zipcar heeft zijn eigen parkeerplek). En omdat het via Berkeley mogelijk was om in een groepsabonnement te stappen is het niet duurder dan huren (parkeren en benzine inbegrepen misschien wel goedkoper).

Bon, morgen gaan we naar een feestje in Stanford met de collega's van Bart, want alles wordt nu mogelijk. Gedaan met asociaal zijn! Elke reservatie gaat gepaard met een korte beschrijving van de gereserveerde auto. In dit geval is het er eentje dat je zowel manueel als automatisch kan besturen. En ik vond het nogal grappig dat de Zipcar mensen het nodig vinden de manuele mode te beschrijven:

"If placed into manual mode, the driver must shift the transmission manually. A symptom of driving in manual mode is that the vehicle will feel like its hesitating and jerking."

Niet echt motiverend dus voor de gemiddelde Amerikaan om de manuele mode te proberen. We zullen het morgen eens testen :-)

1 opmerking:

Sven zei

Als je die Amerikanen te veel in manuele mode laat rijden, zal de koppeling snel naar de haaien zijn volgens mij :p.