vrijdag, november 09, 2007

Met technisch Engels kom je niet ver bij de kapper

Na een heel drukke en stresserende periode had ik vandaag eindelijk eens een namiddag zonder deadlines (of, omdat we dit weekend een rustig weekend hebben kon ik gerust wat werk uitstellen naar zaterdag en zondag want maandag wordt me wel weer het dagje -- nu niet aan denken). Ik was thuis gebleven omdat ik stipt om 12u een rapport moest opleveren, en dus geen tijd wou verliezen deze ochtend met een uur op de BART zitten (jaja, bij mij gebeurt alles altijd op de valreep). Na hard labeur in de ochtend, en omdat ik nu toch in 't stad was gebleven, leek het een super idee om vlug naar de kapper te gaan voor een ontspannende namiddag!

De keuze was HairShaper omdat die kapper de vorige keer goed was meegevallen. Nu, misschiens is het omdat mijn woordenschat in verband met haarstijlen niet al te uitgebreid is (moet dringend wat meer roddelboekskes lezen!), maar als je 'thinned and layered and young' vraagt, dan verwacht je al zeker niet wat ze ervan gemaakt hebben! Het is de meest saaie 'carre' ooit geworden. Geen laagjes te zien. Zeker niet jong. En vooral niet uitgedund (mijn hoofd is 10cm gegroeid aan alle kanten, behalve in de hoogte).
De kapster was dan ook bezig met haar eigen 'highlights' tijdens het knippen. Een stuk knippen, haar highlights product uitwasen, ander stuk knippen, haar eigen haar gaan kammen, ... Nog nooit meegemaakt. Bon, ik hoop maar dat ze het knippen van haar eigen coupe aan een van haar collegas overlaat, want veel bakt ze er niet van.

Al een geluk is mijn 'carre' nog net lang genoeg om in een mini-staartje te doen, wat ik dan ook voor de ogen van de kapster gedaan heb (slecht van mij, na al haar moeite om er een ballon van te maken :-). Dus, in plaats van goedgekapt het weekend te beginnen, ben ik maar vlug onder de douche gaan staan om alle lak en andere plikplak die het haar nog boller deden staan eruit te wassen.

De 'highlights' zijn wel goed, dus dat resultaat weerhoudt me ervan om een vreselijke Yelp review te schrijven. Straks eens zien wat Bart ervan vindt, en als hij mij gelijk geeft ga ik morgen een nieuwe coupe vragen (lekker assertief in de US!). En in het andere geval: 't is hier echt winter aan het worden, dus ik kan me nog altijd een hippe muts aanschaffen :-)

3 opmerkingen:

Sven zei

Foto ? :p

marijke zei

Houd het nog effe zo, dan kunnen wij ons 'deskundig' commentaar nog geven. ;-)

saskia zei

Geen idee hoe ver je van deze mannen woont:

http://www.sanfranciscoinstitute.com/sfiec/

Maar ik ga in San Diego altijd naar Paul Mitchell the school. Kost geen geld voor knippen en kleuren en altijd goed gedaan. Het enige nadeel is wel dat ze er hun tijd voor nemen en je dit dus best op een rustig moment kan doen.

Afspraken zijn nodig maar in San Diego kan je die vaak tot 2 dagen voordien zonder problemen maken.