donderdag, november 22, 2007

Mushroom Picking

Zondag was het een heel mistige dag hier in San Francisco. Ideaal dus om het bos in te trekken om paddenstoelen te gaan plukken. Hier in de V.S. is dat niet zo populair en daarom kan je hier in de bossen redelijk gemakkelijk eetbare en lekkere paddenstoelen vinden. Een collega van mij, Martin, is een Duitser en blijkbaar is in Duitsland paddenstoelen verzamelen een heel populaire activiteit. We hadden dan ook met hem een ervaren gids. Met een hele paddenstoelenencyclopedie in de hand zijn we Muir Woods ingetrokken op zoek naar lekkere niet-dodelijke paddenstoelen. Maar zelfs met Martin's boek in de hand bleek het toch niet al te gemakkelijk om paddenstoelen juist te identificeren. De familie zoeken lukt meestal wel, maar dan specifiek uitvissen om welke paddenstoel het juist gaat, dat is een ander paar mouwen. We hebben dan ook op veilig gespeeld en enkel die meegenomen waarvan we 100% zeker waren: oesterzwammen, chanterelles (na 3 uur zoeken had Sofie een hele goudmijn aan extreem grote chanterelles gevonden) en dan nog "shrimp mushrooms".


Al bij al hadden we toch voor een 30-tal dollars aan paddenstoelen gevonden. Terug thuis hebben Martin en Sue dan een overheerlijke risotto en steak met chanterellesaus bereid. Om je vingers bij af te likken! Het was super lekker en misschien wel belangrijker: we leven nog ;-)

1 opmerking:

saskia zei

In luxemburg (dat toch zeer dicht bij duitsland aanleunt) gaan mensen in de herft ook vaak paddenstoelen zoeken.

En ik ben echt jaloers, want ik denk niet dat we de juiste bossen ervoor hebben in LA en zelfs al moesten ze niet zo duur zijn, ze smaken toch het beste vers.