maandag, november 26, 2007

Thanksgiving

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving. Op uitnodiging van Roosje en Tom, Belgische vrienden uit San Jose, hebben we samen met Veerle en Sven en Marijke en Dave "turkey day" bij hen gevierd in de South Bay. We hadden afgesproken dat elk koppel een deel van de menu zou voorzien. Sofie en ik waren er goed vanaf gekomen en moesten de soep maken (het is witloof-turkey soep geworden). Marijke en Dave hadden lekkere apperitiefhapjes voorzien. Veerle en Sven hadden voor de heerlijke strawberry shortcake gezorgd. Maar het serieuze werk hadden Roosje en Tom op zich genomen: de hoofdschotel. Terwijl bij de rest van Amerika kalkoen op het menu stond, heeft Tom niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 dikke kippen gebraad in de oven. Super lekker! Op het eerste zicht leek het veel te veel, maar al bij al hebben we samen toch ongeveer 3 kippen opgekregen. Ik zou wel is willen weten hoeveel pound ze in totaal wogen (vandaag op de bureau was iedereen aan het stoefen over hoeveel pound zijn kalkoen wel was... 20 pounders zijn blijkbaar geen uitzondering). Merci Tom en Roosje voor het organizeren en het braden! De foto's hieronder zijn genomen door Tom.

Sven en Veerle en twee van de lekkere kippen.

Bart, Sofie, Dave en Marijke en jaja, twee kippen.

Vrijdag was het "Black Friday". De eerste grote shopping dag van de eindejaarsperiode met overal tal van kortingen (vooral op elektronische toestanden). Vorig jaar waren Sofie en ik nog om 4am uit ons bed gekomen voor een projector (die we helaas niet hebben kunnen kopen doordat er al een rij van 200 man stond). Dit jaar hebben we ons ver van alle drukte gehouden door, jaja, te gaan werken. Zalig rustig op de bureau. Ook zaterdag en zondag was San Francisco heel aangenaam om rond te wandelen. Maar zondagnamiddag was de Trader Joe's weeral een hel om te gaan winkelen. Nog nooit zoveel volk gezien daar... En vandaag ging de shoppinggekte gewoon door met "Cyber Monday", het online equivalent van "Black Friday". Happy Shopping!

2 opmerkingen:

Tom zei

Ik dacht dat de 4 kippen samen rond de 20 pond zaten. Ik stond vooral versteld dat ze allemaal tegelijk in de oven zijn geraakt.
Trouwens, de restjes van jullie soep hebben de dag erna nog goed gesmaakt!

Katrien zei

Het was een leuke Thanksgiving, zo te zien! 4 kippen, amai.

Zeg,op 7 december opent er een nieuwe Belgisch bar, The Trappist (www.thetrappist.com), in Oakland. Brad en ik zijn alvast van plan om eens een kijkje te gaan nemen, en natuurlijk een glaasje te drinken. De meer zielen, de meer vreugde, dus als jullie zin hebben om ons te vergezellen, laat het maar weten.

Mijn email is kzoons@yahoo.com