zaterdag, november 24, 2007

Exploring San Francisco

We wonen hier nu al meer dan een jaar in het centrum van San Francisco, maar nog steeds ontdekken we nieuwe buurten, parken en uitzichten. Vorig weekend was het vrij mistig, maar we hadden ons toch voorgenomen om een fietstochtje te maken naar Twin Peaks. Uiteindelijk is het niet Twin Peaks geworden, maar wel Bernal Heights, een park op een andere heuvel met prachtige uitzichten. Vandaar zijn we richting de baai gefietst om dan langs een nogal louche buurt via het ball park terug naar huis te fietsten.

Uitzicht op de baai van San Francisco.

Vandaag was het dan weer een hele mooie zonnige herfstdag. Deze keer zijn we te voet het stad in getrokken. Eerst Market street overgestoken richting Hayes Valley om naar de mooie designer winkels te gaan kijken. Het was er opvallend rustig. Zou iedereen aan het shoppen zijn aan Union Square? Via Hayes Street zijn we dan naar Octavia doorgestoken om zo te eindigen in de Mission. Ik had ongelooflijk veel zin in frietjes en dus zijn we bij Frjtz een bijna authentieke Belgische friet gaan eten. Die in Hayes Valley bestaat niet meer (de landlord had andere plannen) en het was de eerste keer dat we die in de Mission uitprobeerden. Maar hij is een pak beter en veel mooier dan die in Hayes, dus we treuren niet. Bij een echte Belgische friet hoort natuurlijk ook echt Belgisch bier. We hebben dan ook Affligem, Leffe en Maredsous van 't vat gedronken. Super lekker! Na deze uitgebreide Belgische brunch zijn we te voet langs de Women's Building (grootste muurschildering in SF) en Dolores Park (prachtige zichten op SF) naar de tramhalte gewandeld om via de J Muni lijn terug naar Civic Center af te zakken.

De Women's Building.

Sofie in Dolores Park.

2 opmerkingen:

marijke zei

Wij zaten gisteren ook in die buurt: wat gewandeld en terrasjes gedaan, want het was prachtig weer! Ik denk dat de meesten mensen nog 'out of town' zijn op familiebezoek want het is inderdaad heerlijk rustig in de stad.

Barton zei

Vanaf Bernal Heights heb je'n mooi uitzicht op de baai en zeker als 't daar vuurwerk is op Independance Day. Maar pak wel zeker een dekentje mee, want 't kan er heel koud zijn :)

Vanaf Twin Peaks natuurlijk ook prachtige zichten. Zeker eens doen. Er is ook zo'n heuvel in Sausalito (vlak achter de Golden Gate) met een prachtig zicht op de Golden Gate. Volgens mij geraak je er enkel te voet.

Aja, en niet vergeten eens 's nachts te stoppen op Treasure Island voor 'n mooi zicht op downtown. Niet te snel rijden want je bent de afrit snel voorbij.