donderdag, juli 12, 2007

Vast in New York

In een vorige post was ik al niet al te positief over American Airlines. En het wordt er niet beter op. Mijn vlucht in Brussel had een uur vertraging. Maar gelukkig had ik 5 uur (!) overstaptijd. Ondertussen had de vlucht hier ook een uur vertraging, maar toen we op het vliegtuig zaten bleek het technisch probleem toch wat erger te zijn dan gedacht. We hebben dan ook 2 uur op het vliegtuig moeten zitten zonder airco (zweten, want het is hier wreed warm in NY). De piloot vertelde om de 10 minuten dat het probleem binnen 5 minuten opgelost ging zijn. Uiteindelijk had hij beloofd dat we effectief tegen 8.25pm gingen vertrekken, maar nee dus. Ze gaan een andere vlieger zoeken. Ik zit ondertussen al ongeveer 8 uur te wachten in New York.... pffff.... Imagine wat ik in die tijd al niet had kunnen bezoeken!

Het was de eerste keer, maar ook wel de laatste keer dat ik met AA vlieg :(

6 opmerkingen:

marijke zei

Ai, vastzitten op een luchthaven is nooit leuk, zeker niet als je graag naar huis terug wil. Wij proberen nooit over JFK of Heathrow te vliegen omdat er daar altijd problemen zijn. Let's have a drink this week! ;-)

Barton zei

Vreemd, maar ik vrees dat bv. Continental Airlines geen beter alternatief is. Die hebben ook oude vliegtuigen en ik herinner mij paar maanden geleden dat in het heen en teruggaan (van Bxl naar Seattle) hun videosystemen defect waren. Lekker vervelen dus!

saskia zei

Barton,

continental heeft de meest nieuwe vloot van alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Ik zou ze elke keer aanraden en blijkbaar is United ook niet slecht. Maar AA en Delta en zo verder is echte brol, zonder service.

Bij continental hebben we ook al problemen gehad met vertragingen, maar elke keer waren de mensen zeer behulpzaam om een oplossing te zoeken en heb ik dus nooit zulke verhalen als die van Bart moeten meemaken.

Nico zei

Tja, voor mij is het vaak toch ook AA dat steeds moet tegenvallen. Hoezeer ik ook weet dat AA meestal voor problemen zorgt, vanuit RDU (Raleigh/Durham) is het vaak tot meestal de goedkoopste oplossing (geregeld $150-200) goedkoper dan andere carriers.

Met Continental heb ik iets betere ervaringen, maar je moet idd geluk hebben, ik heb met hen toch ook wel oude vliegtuigen gehad. Ze zijn doorgaans wel wat vriendelijker.. Ik heb net mijn vlucht in September naar Praag met Continental (over Brussel!) geboekt. Het zal sinds lang weer Continental zijn. We zullen zien ;-) In ieder geval zal EWR-BRU toch al een 777 zijn, dus dat kan al niet TE oud zijn, right?

Sofie & Bart zei

Hi Nico, ja wij vliegen meestal met United en dat is tot nu toe altijd goed meegevallen. De Europese zijn natuurlijk nog altijd beter...

Nico zei

Bedankt voor de tip! Zal ik nog wel eens proberen dan. Met Alaska Airlines naar San Diego voor SIGGRAPH. Wordt ook weer een nieuwe ervaring :)