maandag, juli 23, 2007

Weekend

Vrijdagavond was er eindelijk nog is een TGIF ("thank god it's Friday") op Stanford (was lang geleden). Het thema was "the Simpsons", m.a.w.: free donuts en free beer. Hier heb ik voor de eerste keer Sam Adams Light geproefd, en het mag er best wezen. 's Avonds hadden we met Marijke en Dave afgesproken bij Tres Agaves: een hippe mexicaan in SOMA (South Beach?) met heel lekkere margarita's, mmmm. Ik wou na het eten nog is goed uitgaan, maar blijkbaar was ik alleen... Taxi naar huis dus en tegen 10u lagen we al in ons bedje ;-)

Het afgelopen weekend was het laatste weekend voor Sofie en ik een tijdje SF verlaten. Donderdag vertrekken we in de late namiddag immers naar Belgie. We moesten dus dringend nog cadeautjes kopen voor alle jarigen en (pasgeboren) kindjes, en het zijn er weer heel wat, amaai. Op de nationale feestdag hebben Sofie en ik dus geshopt: een vallies vol. 's Middags zijn we bij toeval in een restaurantje terechtgekomen waar ze, jawel, mosselen met friet hadden. En ze waren nog goed ook! De frieten waren zelfs gemaakt met geschilde patatten... kom dat tegen ;-). 's Avonds hadden we met Tom en Roosje afgesproken in Menlo Park onder het motto: "Let's meet in the middle". Het was lang geleden en we hadden dus behoorlijk wat bij te babbelen. Zeker als je moest weten wat zij op hun huwelijksreis in Alaska allemaal niet meegemaakt hebben. Dinner was bij een Italiaan, die volgens Yelp super zou zijn (4.5/5), maar volgens ons maar gewoontjes was. De oudere bevolking moesten we erbij nemen (in SF zijn we dat echt wel niet gewoon). Als afsluiter zijn we nog een goeie pint (Sam Adams, jaja) gaan drinken bij BBC, de plaatselijke pub waar we 3 jaar geleden elke woensdag uitgingen. Tegen 11u moesten we al de trein nemen, want dat was onze laatste kans om terug in SF te geraken.

Zondag, saai ik weet het, hebben we nog is grote kuis gehouden: 't was nodig. En ook al hebben we maar 55m2 oppervlakte, we hebben er toch een hele dag over gedaan. Zonde, want het was super mooi weer in SF. We hebben dringend een kuisvrouw nodig.

Oh ja, als afsluiter nog de quote van de week:

"I like the way you spell your name"
(de winkelmadam in Nordstrom toen ze "Sofie" las op Sofie's visa kaart).

6 opmerkingen:

marijke zei

Amai, ge stelt ons hier wel voor als een bende oude mensen he. Volgende keer zullen we eens uitgaan, eens zien wie er dan als eerste naar huis wil! ;-)

En, they never like the way I spell my name around here. ;-)

Katrien zei

Een goede reis en veel plezier in Belgie!

Een avondje uit en al om 10 uur in bed? Hopelijk was dat dan door overmatige alcohol-consumptie !

Sofie & Bart zei

Bedankt! Nee, het was niet echt van de alcohol. Maar einde van de drukke werkweek, een paar margaritas en een volle maag... een mens zou voor minder in slaap vallen.

We moeten anders maar is afspreken (jullie hebben ooit met Marijke en Dave al is afgesproken?), en dan kunnen we met z'n allen is echt uitgaan...

Katrien zei

Ja, dat lijkt me leuk om met ons allen eens af te spreken. Als jullie terug uit Belgie zijn mischien?

Nico zei

He, welk restaurant is het waar jullie die mosselen met friet gegeten hebben? Ik passeer volgende week een dagje in SFO, vandaar de interesse ;)

Sofie & Bart zei

Hey Nico, het was ergens een klein doodlopend zijstraatje aan de linkerkant als je Grant opgaat van Market richting China town. 's Avonds is dat een cocktail bar, maar overdag stonden daar buiten in dat steegje een 5-tal tafeltjes. Denk dat het Azul was, maar ben niet zeker.