zondag, juli 29, 2007

Barry Bonds

Barry Bonds heeft op dit moment 754 home runs geslagen. Nog twee te gaan dus voor het all-time record. Voor zij die nog niet mee zijn met deze hype: Barry Bonds is een baseball speler bij de SF Giants, onze lokale baseball ploeg en staat dus op het punt dat fameuze record te breken. Nu, Bonds is ook wel in opspraak gekomen i.v.m. verboden middelen (steroids), dus de vraag is maar of dat record wel aan hem zal toegeschreven worden, moest het er ooit van komen.

Foto genomen enkele weken geleden tijdens een thuismatch van de Giants. Als je goed kijkt kan je links op de foto zien dat Bonds toen op 744 stond, 11 verwijderd dus van het record.

Vorige week stond er hierover een grappig artikel in de krant. Stel je eens voor dat je de bal vangt afkomstig van de beslissende home run. Je kan je wel inbeelden, in een baseball gek land als Amerika, dat die bal miljoenen dollars zal waard zijn. De vraag is nu: "Moet die persoon die die bal vangt daar tax op betalen?". Ja, belastingen dus, en dat zelfs zonder dat die persoon de bal zou verkopen! Gewoon, omdat die bal zoveel waard is. In het krantenartikel kwamen ze er niet uit, maar ze zeiden wel dat dit de ideale vraag zou zijn op een examen voor studenten die fiscaliteit volgen... Kennen jullie het antwoord?

1 opmerking:

marijke zei

Dave gaat vandaag ook eens een poging doen om die bal te vangen (hij gaat met collega's naar het baseball). ;-) Hij zou beter zijn ticket verkopen, dat brengt momenteel 600 dollar op!