zondag, juli 08, 2007

4th of July

4th of July is een van de zeer weinige dagen waar alle Amerikanen niet werken. Zelfs niet de graduate students van Berkeley. Met het lab zijn we dan ook gezellig gaan raften op de American River, niet ver van UC Davis. Raften is wel niet de correcte naam, want het doel was meer (a) hoe krijg ik zoveel mogelijk eten en drinken in een boot en (b) hoe kan ik zoveel mogelijk watergevechten uitlokken met andere boten.

In Belgie nemen we op een kayak tochtje wat water, en eventueel een appel mee op tocht. Hier waren we al 1 dag op voorhand bezig met het maken van proviand. Het resultaat was dan ook een halve frigobox per persoon in de raft, een pak water, een pak frisdrank, 50 zakjes chips, en doos clementines en een karton nectarines. Bij aankomst waren de nectarines gesneuveld (iemand was erin gaan zitten bij een watergevecht, jekkes), en hadden we voor de rest nog ongeveer alles over.
Voor de watergevechten hadden we 10 zeer deftige waterguns voorzien, zoals op de foto. Met 1 zo een gun kan je al snel 5 meter ver mikken, en het is zeker niet plezant om een straal van dichterbij te moeten trotseren. Bij aankomst was er 1 gun gestolen, en waren er 4 kapot. Al bij al was het wel plezant om af te koelen bij een watergevecht, want het was 'more than a hundred degrees' (tegen de 40 graden celcius).

's Avonds zijn we dan het vuurwerk gaan bewonderen vanuit Emeryville. Het voordeel was dat je daar het vuurwerk van San Francisco en dat van Berkeley tegelijk kon bekijken. Al waren ze niet perfect synchroon. Hoewel de twee vuurwerken gepland waren voor 9u30 is dat van Berkeley met de typische academische vertraging van 10 minuten begonnen. Toch indrukwekkend, al dat vuurwerk over het water, met de Bay Bridge op de achtergrond.

1 opmerking:

Barton zei

Wij willen fotokes zien ;)