dinsdag, juli 17, 2007

Apple or not?

Sofie heeft sinds kort een nieuwe baby (zoals sommigen dat noemen): een Macbook Pro. Ik ben onder de indruk van het design en de kwaliteit van de afwerking, maar Apple moet voor mij toch volgende 5 puntjes aanpassen vooraleer ik zelf over ga tot het aanschaffen van zo'n droommachine:
  1. Toevoegen van een echte "delete" toets op het keyboard. Nu heeft het enkel een backspace toets, die Apple "delete" genoemd heeft om ons nog wat meer te verwarren.
  2. Twee mouse buttons onder het trackpad. Volgens mij wil Apple uit pure koppigheid daar niet aan toegeven. Face it Steve, soms heeft de rest van de wereld gelijk...
  3. Snappy windows. Window placement is een hel. Ik maak graag mijn terminals mooi een vierde van het scherm groot zodat ik ze perfect sticky tegen elkaar kan zetten. Misschien zijn hier al "hacks" voor, laat maar weten als je een manier kent!
  4. Smart window placement. Gerelateerd aan het vorige. (Work)spaces mogen er ook zijn, maar ik dacht dat dat in Leopard wel het geval zou zijn.
  5. Een fatsoenlijke "maximize". Apple's + symbooltje probeert je venster zo groot mogelijk, maar niet te groot te maken. Mijn ervaring is dat dat vooral op websites (dus in een browser) de helft van de tijd niet goed werkt.
Voor de rest ben ik wreed onder de indruk van het led-backlit scherm: zo helder en effen! De ingebouwde webcam is ook wel handig en deze kwaliteit van de ingebouwde speakers was ik nog nooit in een laptop tegengekomen.


6 opmerkingen:

Peter zei

Op Coding Horror hebben ze het pas nog over puntje 5 gehad. Hun conclusie: de ideale maximize knop bestaat (nog) niet.

marijke zei

Wie noemt er een computer nu een baby?! ;-) Ik had het in het begin ook moeilijk met de puntjes die jij beschrijft, maar je raakt eraan gewend.

Nico zei

Je slaat de nagel op de kop. Dit zijn wschlijk de puntjes die mij na een dik half jaar nog steeds het meest ambeteren. Maar anders ben ik wel heel content hoor. Misschien nog ééntje toevoegen (om het af te leren): de ver-schrik-ke-lij-k trage startup tijd. Ik vond het al vervelend hoe Windows soms doet alsof ie klaar is met booten (maar toch niet, want vrij trage respons). Maar op de MBP is dit nog erger (in't kwadraat).

Barton zei

Ik ben nog steeds niet overtuigd van Mac/Apple. Er bestaat gewoon te weinig software. Te weinig shareware/freeware...

Plus Google houdt niet van Mac. Google Talk, Google Picasa. Forget it als je'n Mac hebt.

Ook MSN (of Live Messenger) draait maar half op hun systeem.

Daarbovenop vind ik Mac/Apple arrogant. Altijd maar doen alsof ze de beste zijn, en lachen met Microsoft en hun gebruikers.

Nico zei

Adium. Freeware. (sorry, donation ware)

http://www.adiumx.com/

Steven zei

Hey,
Ik heb sinds zaterdag m'n "baby" gaan halen in de winkel echt Bangelijk!!! MBP 17" echt De max ma inderdaad nog 5 puntjes waar iets aan verbeterd kan worden, alhoewel het misschien gewoonte is...
Voor de rest zou ik zeggen! KOPEN die HANDEL!!!
BTW MS s*ck verschrikkelijk!!! APPLE zit mijlen voor op ms en nu "proberen" ze apple na te doen met hun fake vista brol !!!
Greets
een trotse Mac vader!