maandag, juli 09, 2007

Barcelona

Vorige week maandag ben ik in de vroege ochtend naar SFO gereden voor mijn vlucht naar Barcelona (via New York en Brussel). Deze keer was het te doen met American Airlines. Niet echt een aanrader (no leg space, no food, no drinks). Dan toch maar United in het vervolg. Dinsdag had dan een 6-tal uur de tijd om even een tussenstop thuis te maken, want 's avonds om 8pm moest ik al terug naar Zaventem voor mijn vlucht naar Barcelona. Wat mij daar meteen opviel was hoe onvriendelijk de mensen daar waren, wat een contrast t.o.v. de Amerikanen. En ook: alles wordt daar super slecht aangeduid. Ik wist dat er in de luchthaven een station was, maar dat dan ook vinden was iets anders (bij de "I" kreeg ik als antwoord "We're not a tourist office". Waar staat die "I" dan voor? "Ignorant"?). Na nog wat rondvragen dan toch nog net op tijd de laatste trein richting Barcelona gevangen. Onderweg nog al mijn printouts van googlemaps verloren (zou ik mij dan toch maar een iPhone aanschaffen?), en maar op het gevoel mijn "studentenkot" gevonden. Het grappige was dat mijn collega Maks die enkele uren daarvoor was aangekomen net hetzelfde had meegemaakt: onvriendelijke Spanjaarden en een onmogelijk te vinden station. Gelukkig hebben ze daar een zuiderse levenswijze en konden we nog om 12am een pizza gaan eten en een pintje drinken.

Woensdag de hele dag op de conferentie Symposium on Geometry Processing (oftewel SGP) doorgebracht. Wat mij onmiddellijk opviel was de kwaliteit van de papers. En gelukkig had ik mijn "talk" al op de eerste dag, zodat ik de rest van de conferentie gerust was. Lunch ging door van 2pm tot 4pm en dinner van 10pm tot 12pm, even wennen dus. 's Avonds stadswandeling door het Gotische gedeelte (naast de Ramblas) en afsluitend cava en daarna tapa's en paella ergens in een lokaal (toeristenvrij, buiten ons natuurlijk) restaurantje.

Cava als afsluiter van de wandeling.

Paella, mmmm.

Donderdag weer een volle dag presentaties en 's avonds het "conference dinner" in de Mare Magnum in het haventje van Barcelona. De sfeer was er nogal vroeg uit dus zijn Maks en ik nog een pintje gaan drinken in een plaatselijk cafe in de buurt van ons verblijf. Daar hebben we nog enkele lokale expats ontmoet (waaronder een halve Belg), die in Barcelona zich bezig houden met het organiseren van conferenties (hoe toevallig toch).

Vrijdagmiddag was de conferentie al op de middag gedaan en hadden we eindelijk tijd om Gaudi's werken te gaan bezichtigen. Hieronder enkele sfeerbeelden van de Sagrada Familia:


En Parc Guell:


En Casa Batllo:


Zaterdagochtend moest ik dan vroeg opstaan (na een veel te korte nacht slaap) om om 9u mijn Iberia vlucht terug naar Belgie te nemen.

3 opmerkingen:

Barton zei

Voor customer service ben je in geen enkel land beter af den in de States!

Sofie & Bart zei

Dat heb ik nu ook al gemerkt. In de States is de klant nog koning. Hier in Europa daar en tegen...

marijke zei

Ik ben zo jaloers. Ik wou dat ik nog eens naar Barcelona kon!