dinsdag, juni 19, 2007

Dodelijke beer en dodelijke val

Sofie wil mij maar niet geloven dat de beren in Yosemite echt wel gevaarlijk kunnen zijn. Dit weekend werd er, wel niet in Yosemite, een jongetje van 11 door een beer gedood tijdens een campeertrip in Utah. Dat zwarte beren mensen aanvallen is heel zeldzaam, maar dit toont toch nog maar is aan dat je niet met deze beesten moet sollen. En ja, ik heb tijdens onze campeertrips in Yosemite al vaak een beer gehoord (maar nog niet gezien ;-)).

Dichter bij huis was er dit weekend nog een wreed erg ongeluk: een 37-jarige man is tijdens de beklimming van Half Dome in Yosemite uitgegleden op de laatste klim ("the cables"), van de rots gegleden en dodelijk ten val gekomen. Dit stuk van de wandeltocht naar de top van Half Dome is nog maar net terug open na de winter en het is dan ook super druk. Tijdens het ongeval was er ongeveer 100 man aan het aanschuiven tussen de kabels. Dit leidde dan ook tot wachttijden van een uur en veel mensen werden ongeduldig en begonnen dan ook naast de kabels te lopen. De man die uitgleed liep blijkbaar wel tussen de kabels... Wij hebben deze wandeltocht gepland in september met Tom en Roosje (zie vroegere post) en Wim en Kristof. Toch maar afwachten of we nog wel gaan durven... Zie hier voor een beschrijving van de klim en enkele foto's. Op onderstaande foto kan je zien hoe druk het was op de bewuste dag.

2 opmerkingen:

angus zei

Hallo Bart & Sofie,
Paul is ooit aan Half Dome begonnen, doch hij is teruggekeerd.
Wat de beren betreft, wij hebben in Yellowstone gecampeerd waar veel beren vertoeven. Daar moschten we ons 's avonds niet met zeep wassen of tandpasta gebruiken of verzorgingsproducten in de tent laten liggen want daar zouden beren 's nachts op af komen.
We hebben net je papa gezien in Wijnendale, hij glundert wanneer hij over jullie vertelt. Een echte fiere man is het !
Paul en ik smelten als we jullie website bezoeken. Wat is het daar mooi hé.
Brecht haalde alweer supergoeie punten op school. Hij gaat al naar 't vijfde leerjaar.
Vele groeten van Paul, Brecht en Rita

sofie zei

Hallo Paul en Rita,

Leuk om af en toe berichtjes van jullie tegen te komen! Waarom is Paul teruggekeerd van de Half Dome? Teveel volk? Bon, wij gaan het toch proberen, en als er echt teveel mensen zijn terug keren. De wandeling tot aan de dome is ook al heel mooi, dus.

Als jullie ooit zin hebben om naar San Francisco te komen, zijn jullie hier natuurlijk altije welkom!

Groetjes Sofie en Bart