dinsdag, juni 26, 2007

Stijn en Katia

Vrijdagavond zijn Stijn en Katia, vrienden van uit onze studententijd, toegekomen na een twee weken tocht o.a. via Seattle, Vancouver, Yosemite, etc. Ze zijn juist enkele uurtjes geleden terug vertrokken naar Belgie... 4 dagen gaan toch snel voorbij. We hebben dan ook weer een druk programma afgewerkt.

Vrijdagavond hebben we bijgebabbeld en staken we, de eerste keer sinds lang, pas rond 2u in ons bed. Zaterdagochtend moesten we vroeg op, want je mag hier maar tot 8u gratis parkeren in 't straat. Eerste doel dus: een parking zoeken (voor 4 dagen). Blijkt dus vrij moeilijk te zijn: de meeste publieke parkings laten maar toe dat je er 12u of 24u blijft staan. Dan maar $10 opgehoest voor 12u parking. Maar toen we de parking opreden bleek dat we platten band hadden. Miserie, in een spijker gereden. Dan maar band vervangen en na wat overleggen toch maar besloten om de auto vroegtijdig terug binnen te doen. Moraal van het verhaal: een auto in SF is echt wel miserie.

Tegen de middag zijn we dan voor Stijn en Katia een fiets gaan huren voor het wereldberoemde fietstochtje over de Golden Gate Bridge. We zijn dan ook door gereden naar Sausalito voor een lekkere "chicken fetucini" in Caffe Trieste, mmm... en daarna zijn we over de Golden Gate Bridge (langs de verkeerde kant) en langs de Pacific richting Golden Gate Park gefietst. Amaai, wat een villa's hebben we daar gezien in de wijk "Seacliff". Op het einde hebben we nog moeten doorperen om op tijd de fietsen terug te brengen. Het was "maar" een fietstochtje van 42km, maar er zaten toch een paar serieuze cols in en we waren dan ook behoorlijk uitgeput.


's Avonds zijn we dan in Triptych gaan eten. En het was super goed (lekker eten, toffe sfeer, "coole" pianist en supervriendelijke ober die vroeg of de Chimay nog wel goed was ;-)). Ik heb ze dan ook een 4/5 op Yelp gegeven ;-)

Zondag, zoals aangekondigd in een vorige post, stond de Gay Pride Parade op het programma. We hadden afgesproken met Dave en Marijke. We hadden het enkele dagen voordien nog gehad over het feit dat ik, raar maar waar, aantrek heb bij de mannen. En het was natuurlijk weer prijs. Opeens vraagt er een gast of ie een foto mag maken. Ik dacht natuurlijk dat ik in de weg stond, dus ik ga wat opzij, maar hij blijft zijn fototoestel op mij richten. Ja, 't was te denken natuurlijk... Met de vrouwen heb ik dat toch nog nooit voorgehad... Mannen zijn jagers zeker? Sofie is nog altijd niet bijgekomen van het lachen... Hier zijn enkele sfeerbeelden:


In elk geval, de Gay Pride Parade was wel is fun om te zien, maar na 3 uur hadden we er toch wel genoeg van en zijn we richting China Town getrokken voor Dim Sums, mmmm. Zaterdag was fietsdag, zondag wandeldag. Na China Town zijn we richting Russian Hill getrokken, Lombard Street gaan bekijken en daarna na een pitstop op Fisherman's Wharf beland. Om de paar maanden (als er nog is bezoek is) doen we deze tocht en je ziet toch wel duidelijk dat er nu een pak meer toeristen zijn. 's Avonds thuis spaghetti gemaakt (met BBQ kruiden om Stijn te plezieren, Sofie was niet content ;-)).


Maandag moesten Sofie en ik terug gaan werken :(. Stijn en Katia hebben dan o.a. Alcatraz bezocht en een Cable Car ritje gedaan (moet ik nog altijd is doen!). Overdag was er nog een serieuze brand op Stanford, indrukwekkend. Oh ja, ook in South Lake Tahoe heeft het serieus gebrand de voorbije dagen. 's Avonds hadden we afgesproken in het ball park voor een wedstrijdje baseball (SF tegen San Diego). De eerste innings waren nogal saai, maar in de 7de inning kwam San Diego terug gelijk en werd het weer spannend. Uiteindelijk hebben we gewonnen in de 11de inning (jaja, overtime!) na een "thriller" finale. En oh ja, de marguerita's waren lekker, maar de garlic fries waren er way over (ik proef nog altijd garlic).

Voila, hopelijk zitten Stijn en Katia nu op de vlieger richting Brussel via Londen ...

2 opmerkingen:

marijke zei

Die garlic fries zijn 'disgusting'. 5 dagen na datum stink je nog altijd naar look. ;-)

Sofie & Bart zei

Goed, dan zullen jullie er zaterdag nog last van hebben :D Miserie!