donderdag, mei 03, 2007

Yosemite

Half Dome en Liberty Cap in Yosemite National Park.

Afgelopen weekend zijn we met Tom en Roosje (net zoals ons twee jonge ingenieurs uit Belgie, maar wonende in de buurt van San Jose) op weekend geweest naar Yosemite. Doel: een beer vangen of beter: gevangen worden door een beer. Maar hier moet ik jullie al onmiddellijk teleur stellen. Buiten z'n uitwerpselen, hebben we de beer zelf niet kunnen zien. Maar daarom was het weekend niet minder geslaagd!

Bart, Sofie, Roosje en Tom

Vrijdag zijn we eerst met de Caltrain naar San Jose gegaan om daar opgepikt te worden door onze chauffeur van het weekend, Tom, om dan samen in de Safeway onze BBQ voorraad in te slaan. Daarna hebben we een pizzake gegeten bij Tom en Roosje thuis. Om 's morgens op tijd te kunnen vertrekken, mochten we bij hen het logeerbed "test-driven". En wij die dachten dat iedereen hier in de Bay Area krap woont, amaai, 2.5 badkamers! De logeerkamer is bij deze goedgekeurd.

Om het avontuur volledig te maken, hadden we natuurlijk geen slaapplaats gereserveerd. Aangekomen in Yosemite rond 1.30pm, kregen we te horen dat er geen enkel kampeerplaatsje meer vrij was, maar dat ze wel een reservelijst aan het bijhouden waren voor als er mensen niet kwamen opdagen. Na wat rondkijken, bleek er dan toch nog een walk-in campground te zijn, waar nog plaats zou zijn voor 15 man. Nadeel: we stonden niet echt op dezelfde campeerplaats. Tom en Roosje hadden het geluk om een koppel met een (luidruchtige) baby als buur te hebben. Sofie en ik hadden dan weer het geluk om tussen een bende jongeren te liggen. Nu, we klagen niet, want hadden we een uurtje later toegekomen dan hadden we dezelfde avond terug naar huis mogen gaan om te slapen. M.a.w.: Yosemite zonder te reserveren is niet zo'n wijs idee.

Zicht vanaf onze BBQ plaats (Upper Yosemite Fall)

Door alle kampeerproblemen besloten we de eerste dag enkel wat watervallen te bekijken en op het gemak de BBQ in gang te steken. Om het avontuur nog wat avontuurlijker te maken hadden we natuurlijk geen aanmaakblokjes mee. Ah nee! Wie gebruikt er nu aanmaakblokjes? Na een halfuurtje sukkelen en nog geen vuur te hebben, kregen we hulp van een vriendelijke Latino met een vlammenwerper (die hij dan ook gebruikte om zijn sigaret aan te steken!). De BBQ was lekker, het bonenspel plezant en het eten juist op tijd op om voor donker en voor de beren wakker worden in ons bedje te kruipen.

Door al het smeltwater spetterden de watervallen tot ver van de rotsen af (foto van Tom).

Zondag zijn we vroeg opgestaan (6.30am) om voor de hitte boven te zijn. Op het programma stond de Vernal en Nevada fall hike. Het eerste deel hadden Sofie en ik al is gedaan, maar het stuk van de Vernal fall tot aan de Nevada fall nog niet en dat was echt wel de moeite! De hike gaat tot aan een brug en dan over trapjes langs de mist trail (je wordt er kletsnat van de spetters waterval water) tot net boven de Vernal fall. Daarna gaat de hike voort door de bossen tot boven de Nevada fall. En van daar kan je langs een andere weg (met prachtige uitzichten) helemaal terug naar beneden. Ik denk dat de foto's voor zich spreken.

Tom en Roosje op de mist trail (let op de natte rotsen).

Regenboog door de vele waterdruppels en het mooie zonnetje.

Vernal Fall

Op weg naar de tweede waterval: Nevada fall.

Nevada fall.

Nevada fall dondert hier naar beneden.

Het besluit staat vast: we gaan terug. En de volgende keer gaan we half dome beklimmen. Meer foto's kan je hier en hier (vanuit het andere perspectief) bekijken.

1 opmerking:

veerle zei

Da's ook toevallig! We zaten vrijdag en zaterdag ook in Yosemite met bezoek. Zij hadden ook een bende luidruchtige buren, wij gelukkig stille buren :-).

www.veerle.us/veerle