zaterdag, juni 09, 2007

Koninginnehapje

Een tijdje geleden kregen we opeens ongelooflijke veel goesting in "koninginnehapje". Ik denk niet dat je dat hier op restaurant kan vinden (terwijl je dat in Belgie in elk cafe-restaurant wel kan vinden). Dus moesten we zelf aan de slag (allee, Sofie dan toch). Maar ook het "bladerdeegpasteitje" kan je hier precies niet direct in de winkel vinden. Ook achter bladerdeeg heb ik een uur liggen zoeken en niet gevonden. Dus heeft Sofie de kookboek van de boerinnenbond bovengehaald en zelf maar bladerdeeg gemaakt. Nu weten we ook hoe dat moet en echt gezond is dat toch niet. Maar het resultaat was er niet minder lekker om!


De wijn is inderdaad van de bekende Francis Coppola en was best wel lekker.

4 opmerkingen:

saskia zei

De witte van coppola is ook best te pruimen.

Nu, blijkbaar, heb k op een andere blog gelezen kan je bladerdeeg voor koninginnenhapjes in de diepvries vinden. Nu het zijn op dat moment nog geen echte potjes, en nog plat. Als je ze in de oven steekt, dan vormen ze een potje (van horen zeggen van andere belgen die graag zulke dingen eten :))

Sven zei

mmmmm dat koninginnehapje ziet er lekker uit. En de wijn zal ook wel heel lekker zijn.

Bedankt voor jullie kaartje, het is goed aangekomen !

Maxe, Zoe, Janne, Francesca en Sven.

kristine@LA zei

En dat heeft Saskia dan op mijn blog gelezen waarschijnlijk! Onze dochter was al bijna 1jaar lang de oren van mijn kop aan het zagen voor "vol au vent"... En inderdaad, ga bij Ralphs of Vons in de diepvriesafdeling en zoek een platte doos van het merk:Pepperidge farm, het zijn de "Puff pastry shells" Er zitten er 6 in elk pakje. Na 25min bakken heb je je potje! SMAKELIJK...

Sofie & Bart zei

Kristine, bedankt voor de tip! Als we nu nog een Ralphs of Vons vinden, dan gaan we dat zeker kopen!