vrijdag, december 29, 2006

Verhuizen, de laatste keer, echt waar!

Na een korte nacht (nadat we van New York terug gekomen waren) stond de (zoveelste) verhuis op het programma. We hadden dan ook een mini-van gehuurd (en een SUV gekregen) om van SFO terug te komen en te verhuizen. Blijkbaar was die toch kleiner dan we dachten, want na het inladen van onze zetel bleek die al vol te zitten. Maar het is ons toch gelukt om op 1 dag bijna alles verhuisd te hebben. We hebben dan ook voldoende sport gehad (ons nieuw appartement is op het 3de verdiep).

Dag 2. We hadden onze auto op straat geparkeerd, wat blijkbaar niet zo'n slim idee was. 's Morgens zagen we dat ze hadden proberen in te breken in de auto. Zoals je op de foto wel kan zien zijn ze daar niet in gelukt. Gelukkig was het een huurauto en waren we goed verzekerd. Na een paar telefoontjes naar SFPD en National mochten we een nieuwe auto gaan ophalen. Na 2 uur vertraging is de verhuis dan terug op gang gekomen. (Blijkbaar waren we niet de enige pechvogels, een 10-tal andere auto's hier in de straat waren blijkbaar ook het doelwit deze nacht).
Tijdens de verhuis (dag 2) zijn we ook nog eens gaan shoppen in Ikea (paar extra kasten), Circuit City (tv en surround system) en een sportwinkel (koersbroeken) en natuurlijk Safeway (die in SOMA is echt wel beter dan Ingleside, met veel verse vis, zie ook hieronder).

Op donderdag zijn we dan nog een keer naar ons oud appartement gegaan om de finale verhuis (fietsen, dirt devil) te doen en ook de minder plezante finale kuis te doen. We hebben daar, spijtig genoeg, ook nog een kleine ruzie/discussie gehad met onze huisbazin omdat ze blijkbaar onze 1300$ security deposit niet wilt terugbetalen. Ze redeneert dat we er 3 maand gewoond hebben en maar 1 maand betaald hebben. Wat natuurlijk niet juist is: we hebben de laatste maand huur bij het ondertekenen van het contract betaald + een security deposit, een totaal van 2500$ dus. Dan hebben we onze tweede maand met een check betaald. De eerste maand hebben we gratis gekregen. Hetgeen blijkbaar normaal is (dat hebben we met deze verhuis gemerkt), omdat mensen een maand opzeg moeten doen om te kunnen verhuizen. Nu, Shanti was boos en vond dat we van haar profiteerden. Terwijl we er eigenlijk nog 2 weken vroeger uit zijn dan we zouden moeten. Dus eigenlijk hebben we maar 2 weken gratis gekregen. Dan maar met haar zoon gebeld, die belooft ons de check binnen 2 weken dan toch op te sturen (na aftrek van alle nodige kosten, ahum). We zullen zien wat het geeft.

We zijn hier ondertussen al goed gesettled. Sofie is ondertussen ook in een echte chef kok verandered en is nu elke dag een andere soep uit de "Soup Bible" aan het samplen. Lekker!
We hebben hier ook in Trader Joe's "Belgian Andives" gevonden en hebben dan ook, mmmm, witloof met kaas en hesp in de oven gegeten.

Foto's van ons appartement kan je hier vinden. Foto's van onze cullinaire uitspattingen kan je hier vinden. En foto's van de auto inbraak poging kan je hier vinden (en nee, die gsm lag niet in de auto, die ligt daar van 's morgens naar SFPD te bellen).

Nu terug aan het werk!

1 opmerking:

Bart zei

Hey, zonet op jullie blog terecht gekomen. Leuke site! Heb nog een tijd in Ocean Beach en nadien op Market Street gewoond. San Francisco is zaaaalig gewoon. Ooit verhuis ik naar daar, da's zeker! Vergeet niet Café Flor een bezoekje te brengen (ook om iets te eten) een dansje te placeren in Beauty Bar of een concertje mee te pikken in Café du North! Iets verder met een ritje over de Golden Gate zeker Point Reyes niet missen! En als je eens afzakt naar LA dan moet je zeker stoppen bij de Julia Pfeiffer Falls!

Good luck van mister JijBentFlandersFuture himself,

Bart