zaterdag, december 09, 2006

We verhuizen!

Woohoo, het is ons gelukt: we hebben een nieuwe stek gevonden. We verhuizen dan ook van onze donkere kelder naar een echt appartement met veel natuurlijk licht. Het ligt in de buurt SOMA (south of market) op nog geen 2 minuten wandelen van de civic BART station.

Uiteindelijk was het kiezen tussen een heel ruim appartement op O'farell en hetgeen we nu genomen hebben. Dat appartement op O'farell had een prachtig zicht (7de verdieping) en hardwood floors en heeeeel ruime kamers (elke kamer ongeveer 6 op 6 meter). We hebben het dan na lang twijfelen toch niet genomen, omdat het recht in de marginale buurt van SF ligt: vooral op Leavenworth liepen daar nogal wat zatlappen, drugsgebruikers en daklozen rond. En die straat zouden we moeten nemen om naar de BART te gaan.

Het appartement dat we wel genomen hebben is een 1 bedroom met iets minder ruime kamers op het tweede verdiep van een klein appartementsgebouw (6 units). Het is wel in de buurt van civic, maar het ligt aan de juiste kant (south of market) en daar is het wel een aangename buurt. De huurprijs is er wel iets op achteruitgegaan (1500$ ipv 1200$ per maand). De reden waarom we dit appartement genomen hebben is dat het echt vlak naast de BART is en dat ik ook dicht bij de Caltrain zit, dus voor mij geen metro meer.

Enkele foto's kan je hier vinden.

We verhuizen tussen kerst en nieuw, aftellen dus!

Bart

3 opmerkingen:

marijke zei

Nu jullie zo vlakbij ons komen wonen, moeten we toch eens afspreken om iets te gaan drinken! Helaas kunnen we niet helpen met de verhuis want wij vertrekken vrijdag voor drie weken naar Belgie. ;-)

Sofie & Bart zei

Hehe, inderdaad. Heb even tussen jullie posts liggen neuzen en heb dan jullie adres gevonden... is inderdaad niet ver van waar jullie wonen. Wij zitten meer naar de marginale buurt toe, maar SOMA zelf is inderdaad wel een hippe buurt. We hebben al een "cafe" gevonden waar je honderden bieren kan proeven... ideaal voor ons belgen dus.

Het is wel grappig om te zien dat wij ongeveer dezelfde stappen doormaken als jullie (wij zijn ook net getrouwd vlak voor we naar hier vertrokken).

Tussen kerst en nieuw verhuizen we, dan spreken we wel is af!

Annelica zei

Aan de foto's te zien ziet het er een leuk appartementje uit!! Ik moet toegeven, wonen in het centrum van San Francisco, ik zou er ook direct voor tekenen!
Oei, ik mag blijkbaar geen commentaar achterlaten als niet-e-blogger? Dan maar even mijn fake eblogadres ingeven.
(www.honeheke.com/annelica)