donderdag, januari 25, 2007

SIGGRAPH

We hebben het overleefd, de 5de SIGGRAPH deadline in mijn jonge carriere als researcher. Het is toch wel iets speciaals, maar eerlijk gezegd heb ik er toch weer genoeg van. Je zo hard afbeulen (laatste week amper slaap gehad), voor ocharme enkele bladzijden en een filmpje van ocharme 4 minuten.

In Leuven hebben we ooit berekend hoeveel een enkele letter van een SIGGRAPH publicatie gekost heeft (we verwaarlozen hier natuurlijk het filmpje en de figuren). Het was een belachelijk groot bedrag, heb het even nagerekend: voor een gemiddeld paper (8 pagina's waar 1 manjaar op gewerkt wordt), dan mag je toch wel 1 euro per letter rekenen. Als je weet dat er papers op SIGGRAPH gepubliceerd worden waar 10 man op gewerkt heeft voor een periode van soms zelf 3 of 4 jaar, dan kan je uitrekenen hoeveel een SIGGRAPH publicatie waard is in dit wereldje. Hier in de US nog meer dan in Europa zou ik zo zeggen, en je carriere wordt dan ook gemaakt of gekraakt afhankelijk van je aantal SIGGRAPH publicaties.

Persoonlijk vind ik dit niet zo'n goede zaak en ik hoop dat Eurographics (de Europese tegenhanger) een beetje meer gewaardeerd zal worden en op een gelijkaardig niveau kan komen als SIGGRAPH. Misschien met de verschuiving van deadline dat dat wel mogelijk zou worden. Twee grote belangrijke deadlines op een jaar, zoals bij Sofie het geval is, heeft ook als voordeel dat als je er een mist, je een redelijke periode tijd hebt om je project af te werken en te submitten. En natuurlijk, nu we hier in de US wonen, is het voor ons interessanter om papers op Europese conferenties te hebben ;-)

In elk geval, we zijn er weer vanaf. Nu kan het reviewen beginnen.

Na deze hectische periode, wordt het dan ook hoog tijd om er eens tussenuit te gaan. Nog 4 dagen en we vliegen terug naar Belgie!

Bart

Geen opmerkingen: