zondag, december 03, 2006

Verhuizen of toch niet?

Op 8 december begint een nieuwe maand huur in ons appartement, dus als we willen verhuizen moeten we dat deze week beslissen (month-to-month huur). Verhuizen zijn we in elk geval van plan, omdat ons huidige appartementje eigenlijk alleen nadelen heeft (behalve de prijs dan, die is met 1200 dollar laag naar San Francisco normen). Vandaag hebben we een heel mooi appartement gezien in het centrum van San Francisco (op 4 blokken van Union Square). Echt groot, licht, met parket vloer, wasmachine en droogkast in de kelder, proper, veel ingebouwde kasten. Nogal een verschil met onze kleine (kruip)kelder nu. Om te huren moeten we bij de organizatie citiappartments zijn. Volgens de huidige huurder van het appartement vallen die mee, maar na enig zoeken op internet hebben we deze site gevonden: citistop. Veel positieve indrukken kan je daar niet vinden. En ook op deze site nog meer slecht nieuws. Nu, ze bezitten wel zo'n 7000 appartementen in San Francisco, dus misschien is het normaal dat er toch enkelen niet tevreden zijn.... Het wordt dus een moeilijke beslissen die we moeten nemen voor de 8ste.

5 opmerkingen:

marijke zei

Toen wij op zoek waren naar een appartement werd Citiapartments echt afgeraden door iedereen die we spraken. Waar zijn jullie naar op zoek (en vooral: hoeveel mag het kosten)?

Sofie & Bart zei

Hehe, we zijn op zoek naar een 1-bedroom apartment met hardwood floors. Budget is rond de 1500$ per maand. Belangrijkste constraint is dat het in downtown SF moet zijn en op minder dan 0.5 mijl van een BART station (powel/civic/montgomery). In die buurt bezit citiapartments precies wel de meeste gebouwen :(

marijke zei

Die hardwood floors had ik ook graag gehad, maar dat is hier bijna onvindbaar, alle nieuwere appartementen hebben wall-to-wall-carpet (kwestie van geluidsisolatie blijkbaar). Citiapartments heeft inderdaad veel appartementen downtown, maar ik zou de omgeving van Civic Center toch niet echt aanraden (de andere twee wel, en ook Embarcadero). Is Mission geen optie (daar heb je toch ook nog BART)?

stefaan zei

Hoi,

Sofie en Bart, we wensen jullie het allerbeste toe....
Heel toffe website!!
Groetjes vanuit Torhout!

Stefaan, Cindy, Sarah, Chloe!!!

angus zei

Hello Sofie en Bart, wanneer we jullie foto's zien willen we niets liever dan een compulatie te maken van onze usa-reizen, daartoe behoort vast en zeker San Francisco! Kuieren op Union Square, verse vis eten op Fisherman's Warph, wat een stad ! We wensen jullie nog een fijne tijd ginder ! Vele groetjes van Paul, Brecht, en Rita !