maandag, november 06, 2006

Een weekendje ontspannen

Het eerste weekend in San Francisco was voor mij gevuld met Ikea shoppen en kastjes in mekaar zetten. Het tweede met wat werken voor zowel Bart als mij, en in het derde weekend kunnen we eindelijk eens ontspannen en de boel hier verkennen.

Dat hebben we dan ook volop proberen doen met als eerste activiteit een NBA match tussen de Golden State Warriors en de Portland Blazers. Naast veel grote mannen, een reuzegroot stadium en oversized pinten (zie fotos ). Belangrijkste besluit was dat de Warriors, waar wij dus voor supporterden, gewonnen zijn.

Zaterdag ochtend zijn we eerste bezig geweest met het boeken van een weekendje New York. We vertrekken de 22ste december, en komen de 25ste al terug. Een kort weekendje voor Kerstmis dus. Het zal daar wel gezellig worden! Jammer dat het niet langer kan, maar Bart wil niet te veel tijd verliezen voor Siggraph (deadline 26ste januari).
Zaterdagnamiddag stond er dan een Football match in Berkeley op het programma. De Cal Bears ontvingen de ploeg van UCLA. Ook hier was de omkadering indrukwekkend. Nog nooit zo een grote fanfare gezien. Tijdens het spelen werden dan ook nog ingewikkelde figuren gemaakt door alle muzikanten. Mooi. Het voetbal zelf was wel leuk om eens te zien, maar duurde veel te lang. Zeker omdat het zo koud aan het worden was... Maar de Bears zijn dan toch dik gewonnen, de 8ste keer op rij. De volgende match is Berkeley-Stanford. Eigenlijk zouden we moeten gaan zien, maar ik weet niet of we die kou nog eens willen trotseren voor een uur of 4.
We waren gaan zien met Patrick en zijn vrouw Veronique, die ook voor een jaar in Berkeley wonen. Patrick hadden we leren kennen op de BAEF selectieinterviews. Na de match zijn we nog iets gaan drinken om op te warmen, dat was nodig! Al bij al was het vrij laat toen we terugkeerden. We hadden de laatste bus nog net gehaald, nu weten we ook weer wanneer die vertrekt.

Zondag stond er dan een dagje shoppen op het programma. Platte stapschoenen, schoenpoets om het komende regenseizoen aan te kunnen, een lichte waterdichte jas, een laptopzak voor Bart, ... stonden op het verlanglijstje. Het was eens leuk om in een nieuwe stad op zoek te gaan naar je nieuwe favoriete winkels. Al is Esprit normaal van San Francisco, ik heb er toch geen tegengekomen. Nu is precies GAP mijn nieuwe favoriet. Heel centraal gelegen naast het BART station. Op het BART station ligt een reuzeshoppingcentrum waar je ook gerust 2 dagen kunt rondlopen. Goed idee dus voor als het slecht weer wordt, maar zondag was het lekker zonnig, dus buitenkomen was leuk!

's Avonds hebben we gekookt (na winkelen bij de lokale kruidenier die altijd vraagt van waar we zijn) en nog een partijtje carcassonne afgewerkt. Bart is er nog altijd niet in geslaagd te winnen. We laten het zeker weten als het het geval zou zijn!

4 opmerkingen:

Veerle zei

Wij hebben geen Carcassonne, maar wel Catan... mochten jullie dus ooit zin hebben om een avondje te Catannen (of hoe schrijf je dat?) laat maar gerust weten :-).

B. zei

Hey Veerle,
could you please identify yourself.
't Is dat we meerdere Veerles kennen.
;-)

veerle zei

'k Had moeite om in te loggen omdat ik Blogger niet langer gebruik, maar 't is deze Veerle dus: www.veerle.us/veerle

Annelica zei

Zo te zien aan de foto's werd daar al heel wat afgeshopt in San Francisco! Hoe kan het ook anders, I looooooooove shopping in SF!
Trouwens: ook ik had moeite om hier een comment achter te laten, aangezien ik ook geen gebruiker ben van blogger.
Mijn webadres: www.honeheke.com/annelica