zondag, november 26, 2006

Thanksgiving, Black Friday en Sonoma Valley

De boog kan niet altijd gespannen zijn... Na 4 dagen verlof moeten we spijtig genoeg morgen terug gaan werken. Donderdag was het Thanksgiving en we hebben als goede immigranten meegevierd en dan ook maar ineens de brug genomen.

Ons Thanksgiving verlengd weekend is begonnen op woensdag avond. Sofie is de huurauto gaan ophalen in Berkeley en mij op Stanford komen ophalen voor een etentje in Palo Alto. Na een korte zoektocht naar die Italiaan van twee jaar geleden, zijn we terecht gekomen in de plaatselijke brouwerij Gordon Biersch Brewery in Palo Alto. We hebben er lekkere zalm en steak gegeten na hun 7 bieren geproefd te hebben. Niet slecht, maar toch nog een paar divisies lager dan onze eigen biertjes.

Thanksgiving zelf hebben we gevierd bij Philippe en Carina in Cupertino, samen met een 6-tal andere Belgen die hier al langer zitten (sommigen al meer dan 20 jaar, amaai). Het was een geslaagde avond met, naar goede Belgische gewoonte, veel te veel eten. Wist niet dat er zo'n grote kalkoenen bestonden. Nog is bedankt voor Philippe en Carina om zo lekker en zo veel te koken!

Tegen twee uur lagen we in ons bed, maar niet voor lang, want om 5u gingen de winkels open voor het begin van het shopping seizoen. Nu weet ik waarom deze vrijdag Black Friday wordt genoemd, aaargh. Wij dus, na nog geen 3u slapen terug opgestaan om naar de plaatselijke Circuit City (een elektronica zaak) te rijden. Op het verlanglijstje stonden een projector (450$ ipv 999$) en 1 gigabyte SD kaartjes (2$ ipv 50$). Naief als we waren, dachten we dat die er nog wel zouden zijn als we om 5u 's ochtends bij het openen van de winkel er zouden zijn... Niet dus. Nog nooit zoveel volk zien aanschuiven... Zeker een paar honderd man in een lange wachtrij, al om 4u45 's nachts! De politie moest de menigte serieus in bedwang houden. Dan maar terug naar huis in ons bed gekropen.

Vrijdag namiddag zijn we nog is gepasseerd langs de Circuit City, in de hoop dat (naief, we weten het) de rest niet echt geinteresseerd zou zijn in projectors. Nada, niets dus, twee keer proberen en nog geen projector. We houden het (voorlopig) dus op ons laptop schermke. We zijn dan wel in de plaatselijke sportwinkel gaan shoppen (Krikke, als ge hier bent, pak maar een lege valies mee, want dit is uwe winkel). Terug in Ingleside, zijn we dan ook, eindelijk!, een fiets gaan kopen. Het is geen koersfiets geworden en ook geen mountainbike, maar wel iets tussenin. Allee, een soort hybride, ziet eruit als een mountainbike, maar heeft smalle bandekes, maar ge kunt er wel brede opzetten, voor het geval we offroad zouden gaan. Sofie en ik hebben dezelfde fiets gekocht (een paar maten verschil wel) en dan ook nog is alle nodige accessoires (helmen, lichtjes, reserve band, plakgerief, pomp, sleutels, sloten, ...). Tegen vrijdag zou mijn fiets er moeten zijn en we plannen dan ook om zaterdag eens een tochtje naar de golden gate te doen.

Tot zover onze werkweek (ahum). Zaterdag zijn we met onze huurauto richting Santa Rosa getrokken, ten noorden van de Sonoma vallei (naast Napa een van de belangrijkste Californische wijngebieden). We hebben er een 30-tal wijnen geproefd en ook enkele doosjes gekocht voor de belangrijke gelegenheden. Sonoma is echt wel de moeite en dat op maar een uurtje rijden van SF. Ook ons hotel, Pelican resort, viel heel goed mee. De foto's kan je hier vinden.

Zondag, na het ontbijt, nog snel een douchke gepakt (want zaterdag ochtend was het warm water kapot in ons appartement) en dan door de gietende regen terug naar huis gereden. Na de auto terug in Berkeley afgezet te hebben, zijn we naar downtown SF gegaan om Sofie te registreren voor de Globecom conferentie die volgende week doorgaat in het Fairmond hotel in SF.

Voila, dat was het voor het Thanksgiving weekend.

Oh, ja, voor ik het vergeet, Wouter en Marjan zijn zo vriendelijk geweest om op onze trouw foto's te trekken en ze online te zetten. Je kan ze hier vinden.

Geen opmerkingen: