dinsdag, november 14, 2006

Goedkoper leven door lui te zijn...

Twee voorbeelden:
Online shoppen bij safeway. Vanuit je luie zetel kan je bij safeway je shopping cart vullen en alles kopen wat je in de winkel zelf ook in je karretje kan gooien. Alles wordt de volgende dag (gratis!) afgeleverd tot aan je voordeur. Nooit meer aanschuiven aan de kassa, nooit meer sleuren met veel te volle zakjes die toch maar scheuren en je spaart er heel wat tijd en een kleine cent mee uit. Nog een reden minder om een auto te kopen... In deze dagen van energie zuinig leven en kyoto normen respecteren kan dat wel tellen zou ik zo zeggen.

Voorbeeld 2: films huren bij netflix. Voor zij die het niet kennen, een korte intro. Bij netflix kan je voor een vast bedrag (17$ per maand) zoveel films huren als je maar wilt en ze worden met de post tot in je brievenbus afgeleverd. Je kan 3 films tegelijk huren en zolang bijhouden als je maar wilt. Wanneer je de 3 films (gratis!) hebt teruggestuurd naar netflix, sturen zij de volgende 3 films uit je verlanglijstje op en zo gaat dat voort... Aangezien ze ook de nieuwste televisiefeuilletons hebben (carnivale 2, six feet under 2, etc.) kan je voor die 17$ niet echt sukkelen.
Plus: netflix heeft een ingenieus rating systeem zodat je online krijgt te zien welke films jij wel eens goed zou kunnen vinden, afgaande op je eigen ratings van de films die je al gezien hebt.

Nu nog een online bedrijf vinden die voor ons onze vuile was wilt komen ophalen, wassen en terugbrengen...

Je ziet, leven zonder auto in de US is echt niet moeilijk!

Bart

Geen opmerkingen: