zaterdag, september 29, 2007

Fall Quarter has Started

Deze week is het fall quarter begonnen op Stanford, wat zowat overeenkomt met de opening van het academiejaar in Leuven. Een hele drukte dus op de campus. Maar ook op het werk zelf: onze groep is weeral een pak groter geworden. We zijn nu met 1 professor, 4 (!) post-docs en een twaalftal graduate students. Gedaan dus met de rust van het summer quarter.

Ook buiten het werk leek deze week wel op de eerste week van een academiejaar in Leuven. Maandag zijn Wim en Kristof teruggekomen van hun trip en we wilden hen dan toch nog een beetje het avondleven in SF laten kennen. Hoogtepunt op culinair gebied was EOS, een trendy restaurant/wijnbar waar we samen met Marijke en Dave gaan eten zijn voor het goede doel: de women clinic waar Marijke vrijwilligerswerk doet. Ik dacht dat 15% van de inkomsten van het restaurant die avond werd afgestaan voor het goede doel. En het eten was super lekker: we hebben tapasgewijs vanalle kleine gerechtjes besteld en gedeeld. Super super lekker, en al bij al was het niet zo duur (ronde de 45$ de man)! EOS staat nu bovenaan mijn favoriete restaurant lijstje.

Woensdag was voor Wim en Kristof de laatste avond en wat mag je (naast Alcatraz) zeker niet missen als je naar SF komt? Sushi! Wij dus naar Sushi Groove South (de meest hippe sushi van SF). Wim was geen voorstander, maar was snel gewonnen voor de tonijn en zalm sushi ;-) Ik heb nog geprobeerd van hen het serieuzere werk te doen eten (zeeegel en zalmeieren), maar toen hebben ze toch wel gepast.

Donderdag om 5u15 opgestaan om samen met Wim en Kristof naar SFO te gaan, want hun vlucht vertrok rond 9u. Wim en Kristof: het was super tof dat jullie die verre reis (en heel lange terugreis ;-)) gedaan hebben om ons te bezoeken!

's Avonds zijn we samen met Martin en Sue (Martin is een nieuwe collega van mij) naar de Arctic Monkeys gaan kijken/luisteren in the Warfield Theatre. Niet super bekend hier, maar de zaal was wel uitverkocht en wie er was was dan ook een echte fan. En het was de moeite! Amaai. Na het optreden zijn we nog eventjes in Club 6, een van de meest beruchte clubs in SF, uitgeweest. We konden nog net voor de 'cover' binnenglippen, met als gevolg dat er nog niet veel volk was en dat we zowat de enigen op de dansvloer waren. We zijn dan ook niet lang gebleven.Gisteren hadden we terug met Martin en Sue afgesproken om de Braziliaan onder ons (Bossa Nova) nog een keer uit te proberen. Het was heel lekker, beter als de vorige keer: vooral de mussels en de peixo frito, mmmm. En zelfs de zwarte bonen waren heeeeeel lekker. Maar de reden waarom we nog zouden teruggaan zijn de mochito's: strawberry mochito en cucumber mochito zijn echt super lekker.

Nog een typische SF annecdote van die avond. We zitten daar naast een groep van 10 vrouwen, die, althans zo dachten we, een bachelorette party hadden. We vroegen dan ook wie er ging trouwen. Maar blijkbaar waren zij gewoon aan het uitgaan. Dus ik vroeg: en waar zitten de mannen dan? Ah, wij zijn allemaal single, op een na. En blijkbaar is dat echt wel de statistiek hier: 9 op de 10 vrouwen zijn desperately op zoek naar de geschikte beta male. En die kunnen ze spijtig genoeg in SF niet vinden, gay capital of the world.

Vandaag gaan we een beetje genieten van onze (tijdelijke) rust, want vanavond komt er nieuw bezoek: een bende van 4 vrijgezellemannen, vrienden uit onze studententijd. Ik denk dat zij hier wel graag gaan uitgaan ;-)

ps: onze resterende blog posts van onze reis naar Peru komen er aan!

Geen opmerkingen: