zaterdag, september 15, 2007

Arequipa

Na bogota zijn we naar Arequipa gevlogen, via Lima in Peru. De aankomst was alvast super: tussen de bergen was plots een soort plateau dat Arequipa voorstelde (slechts op 2300m) met daarond machtige bergen zoals de vulkaan Misti van zo'n 6000m.


De eerste avond hebben wen het rustig aan gedaan: een reisbureau gezocht voor een 3-daagse wandeling in de colca canon (op 100m na de diepste ter wereld!), en daarna heeft Bart Guinea pig (lees cavia) gegeten. Hieronder het bewijs!


De eerste avond van de 3-daagse eindigde (na een urenlange afdaling - diepe canon he) in een bad met natuurlijk warm water naast de colca rivier. Zeer aangenaam!


Ons kamer was wel origineel, maar echt veel privacy had je niet want tussen de bamboe-deuren zaten nogal wat kiertjes. Idem voor toilet.


De volgende dag waren we al vroeg op pad, want het zou een drukke dag worden. Eerst de canon opklimmen langs een kant, dan terug naar beneden, en dan terug omhoog langs de andere kant. Hier zie je een stukje van de weg.


Het uitzicht was wel super.


Bij aankomst in de oase (lees: na 1 keer omhoog en 1 keer omlaag) was er terug een (koud) zwembad.


Daarna kwam de laatste inspanning: 1300m oftewel 4000 voet omhoog klimmen (voor de 2de keer die dag...) Het is gelukt, maar met weinig overschot want de zon ging net ondergaan: 12 uur nadat we vertrokken waren aan de warmwaterbron zijn we boven aangekomen.

De 3de dag van de tocht was gelukkig iets minder inspannend: condor's kijken. Wat een machtige vogels.


En omdat het toch wat fris is zo hoog in de bergen kan een lamamuts toch wel wonderen doen.


Tenslotte nog wat fotos van Arequipa. Ons prachtige hotel.


En de typische mini-taxi's op het mooie plein in Arequipa.

2 opmerkingen:

Sven zei

Hey Bart,

Heb net de foto van jou en die overheerlijke cavia getoond aan je petekind. Ze herkende je direct "Bart!!!" zei ze.
Ik heb haar dan ook direct uitgelegd dat je zo een lief cavia'tje aan het opeten was ;)

Sven

Sofie & Bart zei

Hehe, er zijn wel verzachtende omstandigheden. Op de moment dat ik dat beestje aan het eten was, wist ik niet dat het cavia was ;-)