woensdag, september 12, 2007

Proficiat Patrick en Liliana!

Het is een tijdje stil geweest op onze blog, en de reden hiervoor wat natuurlijk dat wij voor 2 weken op vakantie waren naar Zuid-Amerika. De eerste reden voor deze trip wat het trouwfeest van Patrick en Liliana in Bogota/Colombia, en bij deze gaan we hier dan eerst verslag over uitbrengen. Fotos en verslagen van Peru komen dan later wel, want nu hebben we ook niet al te veel tijd omdat we bezoek hebben uit Belgie: Wim en Kristof uit Hever. Maar meer hierover dus later!

Colombia was heel tof. Het ziet er een heel mooi land uit: veel groen. En de mensen waren ook super vriendelijk, want ze zijn daar niet echt gewoon van toeristen te krijgen, dus ze vinden dat super dat jij hun land bezoekt.

De trouw zelf was een hele ervaring: de trouwen in Belgie zijn er niet mee te vergelijken: veel meer ambiance. De dansvloer stond nog voor de openingsdans vol tot het einde. Die Zuid-Amerikaanse muziek is natuurlijk wel opzwepend ;-) Hieronder een foto van het feest van ons en het feestpaar!


De trouw ging als volgt: om 12u30 kerkelijke viering in een kerk in Bogota. Vrij gelijkend aan Belgische trouwen. Daarna met een busje naar een hacienda op een uurtje rijden buiten Bogota. Daar om 15u eerst een korte receptie en om 15u30 zaten we al aan tafel. Eten was gelijkaardig aan Belgie. De ouders van Liliana hadden wel dansers ingehuurd die tijdens het eten typische Columbiaanse dansen deden (zie foto). En er was ook een heel orkestje dat de hele avond live muziek speelde.


Hoewel het feest om 12u gedaan was, heeft de hele zaal toch ongeveer 6u op de dansvloer gestaan. Anders dan Belgie was ook dat na het eten de mensen niet pintjes drinken, maar wel whiskey. 't Was dus wel een redelijk zatte bedoening. Daarna terug met het busje naar Bogota.

De volgende dag konden we allemaal met kater op een typische colombiaanse bus voor een tochtje naar de zoutkathedraal dat de ouders van Patrick hadden georganizeerd. Natuurlijk was er op de bus weer heel swingende muziek, maar omdat iedereen de dag ervoor al zoveel gedanst had werd het een relatief rustig busritje...


Het was heel plezant in Bogota! Bedankt Patrick en Liliana, en natuurlijk ook bedankt aan jullie ouders!

Geen opmerkingen: