donderdag, april 26, 2007

We worden oud (en moe)

Het is weer druk geweest, en dat is te merken aan de lage update frequentie op mijn blog. Zoals sommigen onder jullie nog wisten was het vorige week mijn 28ste verjaardag. Sofie had het fantastische idee om mij te verrassen met een weekenduitstapje. Naar waar zou ik zaterdagochtend wel te weten komen. Raar maar waar, woensdag wist ik al waar we naartoe zouden gaan: Sofie had het verklapt in haar slaap. Opeens hoor ik haar zeggen om 3am 's nachts: "hehe, Las Vegas". Dus dan wist ik al genoeg. Je moest Sofie haar gezicht zien toen ze mij liet gokken en ik er pal op zat.

Zaterdagochtend zijn we vertrokken om 4u 's ochtends naar SFO om daar tegen 5u30 de vlieger naar Las Vegas te pakken. Daar aangekomen zijn we met de huurauto richting Furnace Creek in Death Valley NP gereden. Onderweg hebben we natuurlijk BBQ materiaal ingeslagen, want we bleven daar camperen. Zondagmiddag waren we terug in Las Vegas om in onze suite (met jaccuzzi!) in Luxor in te checken. Jaja, mooie verrassing he. Maandag om 3.30am terug opstaan om tegen 6u terug de vlieger naar SFO te pakken. Voor zij die nog nooit in Death Valley geweest zijn: het is super hard de moeite, maar warm, warm! Het fotoverslag van ons tripje volgt later nog.

Op onze reis hebben we wel twee keer goed de schrik te pakken gehad. Bij het vertrek in SFO hoorden en voelden we opeens een plotse knal, precies een bom die ontplofte. Kleine paniek dus, maar het bleek allemaal nogal mee te vallen: een van de bagage trucks had een klapband juist onder de terminal. Pfew. Bij het terugkomen op maandagochtend was het ook even paniek. Vlak voor touchdown, zet de piloot de motoren weer volledig open om vlug vlug terug op te stijgen. Onrust in de vlieger. Blijkbaar had hij op het laatste moment gezien dat er een ander vliegtuig op de landingsbaan stond en dat landen nogal nefaste gevolgen zou hebben. Gelukkig zijn we daar ook weer heel uit gekomen. 't Was maandagochtend voor iedereen zeker?

We zijn dan toch tegen 9u terug aangekomen in SF om tegen 11u terug op onze bureau te zitten. Want gewerkt moest er worden! Woensdag (enkele uren geleden dus), was de SGP (symposium on geometry processing) deadline. Samen met Peter en Michael hebben we een paper gesubmit. De conferentie is in Barcelona, dus laat ons hopen dat de reviewers ons gunstig gezind zijn ;-) Nu zit ik dus vast op Stanford: de laatste trein was om 11pm en de deadline was om 11.59pm. En zoals elke goede researcher, submit je natuurlijk bij voorkeur een minuut voor de deadline. Wij zijn er zelfs in geslaagd om nog na de deadline te submitten ;-) Maar, gevolg, ik zit hier vast tot 5am (eerste trein terug) en ga dus proberen hier in het lab in de zetel wat te slapen.

Besluit: we worden oud en we zijn moe, dringend tijd voor wat rust... Slaapwel...

4 opmerkingen:

Nico zei

Twee jaar geleden hebben wij zelfs 3 dagen *na* de SIGGRAPH deadline gesubmit ;-)

Voor je ons van ongure praktijken beschuldigt, we dachten toen wel eerst dat we de deadline gemist hadden nadat we gedurende 4u net voor de deadline tevergeefs probeerden de website te contacteren. Enkele dagen later hebben ze dan toch toegelaten om mensen met een paper nummer toch nog iets in te dienen 'op erewoord dat het werk was van vòòr de deadline' ...

Sofie & Bart zei

Hehe, inderdaad, dat herinner ik mij goed. Markus Gross was toen paper's chair, en ik was op dat moment in Zurich. Stressen dat hij aan het doen was ;-) Het bedrijf dat de servers beheert voor de upload had toen beslist om nieuwe harde schijven te steken, een paar dagen voor de deadline. Zonder te testen. Met als gevolg dat alles in het honderd liep...

kastelke zei

Sofie en Bart, ik heb jullie blog net ontdekt, en meteen toegevoegd aan een lijst die ik heb aangelegd met allemaal Nederlanders en Belgen die in Amerika wonen en die een blog hebben:
http://www.allesamerika.nl/forum/viewtopic.php?t=5806&postdays=0&postorder=asc&start=0
't Is daar trouwens heel gezellig, op dat forum, dus neem gerust een kijkje!

Oh ja, gelukkige verjaardag nog, Bart! (beetje laat, maar toch)

Sofie & Bart zei

Hey merci! Interessante lijst. Er zijn nogal wat Belgen/Vlamingen die bloggen vanuit de US.