maandag, april 09, 2007

Pasen

Pasen was bijna zonder dat we het door hadden aan ons voorbij gegaan (de paaseieren van vorige week waren al lang op). Na onze vermoeinde hike van gisteren, dachten we ons vandaag eens te belonen door te gaan shoppen (een rugzak voor Sofie en een portemonee voor mij, liefst met kleingeld zakje). Jullie denken natuurlijk al: ja maar, op zondag en dan nog is Pasen gaat er toch niks open zijn. Gelijk! Maar dat is hier niet zo logisch. Ah nee! Ik denk dat Pasen een van de enige dagen is dat de winkels hier sluiten. Een tegenvaller dus. Wel straf hoe snel je gewoon wordt dat de winkels altijd - behalve dus op Pasen - open zijn.

Gelukkig was de Walgreens wel open (soort apotheek - winkel combinatie) en konden we een gepast paascadeautje zoeken voor Marijke en Dave (een soepmixer, inval van de laatste minuut). We waren bij hen uitgenodigd voor een gezellige babbel en een lekker diner. Nu we gezien hadden waar zij wonen begonnen we toch weer te twijfelen of we niet zouden verhuizen. Zo rustig daar, geen daklozen op straat en wat een zwembad! Maar ja, ons goed voornemen van 2007 was om dit jaar niet te verhuizen en we gaan proberen om ons daar toch wel aan te houden. We zullen ons zelf wel uitnodigen als het eens mooi weer is ;-)

In elk geval, het bal is in ons kamp, dus we gaan ons nieuw kookboek is moeten boven halen...

3 opmerkingen:

Barton zei

Nog een tip! Je kan de Golden Gate prachtig bezichtigen vanaf Sausalito.

Da's net over de brug als je vanaf SF komt. Er is ergens een 'geheim' weggetje naar een heuvel van waar de brug van een pak hoger kan bezichten.

marijke zei

Dat uitnodigen moet niet zo afgemeten worden, hoor. Ik heb veel tijd om boodschappen te doen en te koken, terwijl jullie beide 'werkende mensen' zijn. ;-) Als je wil komen zwemmen, moet je het maar weten te zeggen, dan openen we de gates voor jullie. ;-)

Nico zei

Naar mijn ervaring is Thanksgiving zowat de 'ergste' dag als je iets open wil vinden, net na Kerst, 4th of July en Pasen dus. Alhoewel, die dagen geven wel een speciaal gevoel hoor, nog es een zondag om 'zondag' tegen te zeggen. Eens je hier wat langer in de US zal geweest zijn zal je wel beseffen wat ik bedoel - als dat nog niet het geval zou zijn. ;-)