zondag, april 01, 2007

Els in San Francisco (deel 2: dinsdag - zaterdag)

Dinsdag en woensdag moesten Sofie en ik gaan werken, dus hebben we ons Els alleen laten rondlopen in San Francisco. Woensdagnamiddag ben ik wel vroeg naar huis gekomen om samen een fietstochtje te doen naar de Golden Gate Bridge en the Palace of Fine Arts.


Donderdag en vrijdag hadden Sofie en ik verlof gepakt om er samen met ons Els met een huurauto op uit te trekken. Donderdag zijn we via Highway 1 naar Santa Cruz gereden en teruggekomen langs smalle kronkelwegjes door Los Altos Hills.

Vrijdag, de laatste volle dag voor Els, zijn we met de auto naar het noorden gereden. Deze keer stonden Muir Woods en Point Reyes op het programma. Muir Woods grenst aan Mount Tamalpais State Park en we hebben dan ook een stevige wandeling gedaan, vertrekkend in het dal (tussen de rest van de toeristen) de berg op naar Mount Tamalpais. Een mooie, maar vermoeiende wandeling.


Na deze wandeling zijn we snel-snel via Highway 1 naar Point Reyes National Seashore gereden. We wilden de Lighthouse bezoeken, maar die sluit om 16u30 en dus moesten we snel zijn. Maar het was de moeite, zo mooi! Precies het einde van de wereld. En als bonus hebben we ook walvissen kunnen spotten, die kwamen hier blijkbaar voorbij tijdens hun trek naar het noorden.

1 opmerking:

Barton zei

Een dagje op Drake's Beach doorbrengen (in Point Reyes) is zeker de moeite!