donderdag, februari 08, 2007

Stokje

Alhoewel ik niet goed weet wat de bedoeling is, ga ik toch proberen mijn taak goed te volbrengen. We hebben namelijk het stokje doorgekregen van Saskia. Aangezien Sofie nog ziek in haar bed ligt, zal ik de taak op mij nemen.

  • Ik word bijna altijd ziek op of bij het begin van mijn vakantie. Deze keer heb ik het weeral vlaggen (Sofie en ik zijn voor twee weken in Belgie, maar hebben ongeveer alle afspraken moeten afzeggen omdat we met griep in bed liggen). Vroeger heb ik ook al een deel van onze reis in Thailand in bed gelegen, ook Lissabon heb ik ziek bezocht en ons 5-jarig samenzijn tijdens een skireis in Frankrijk heb ik ook ziek in bed gevierd.
  • Sofie is mijn eerste lief en nu ook mijn eerste vrouw. We zijn nu net 8 jaar samen en bijna een half jaar getrouwd, dus we houden het goed vol ;-) Voor Sofie had ik nog nooit een meisje gezoend.
  • Ik heb een ongelooflijke afwijking voor symmetrie: alles moet symmetrisch zijn. Aangezien we vorig jaar ons appartementje gebouwd hebben, heeft dat voor heel wat discussies gezorgd. Gelukkig heeft Sofie haar papa onze keuken zelf gemaakt en kon ik wegkomen met kasten van 58,3 cm breed i.p.v. 60 cm om de keuken toch maar symmetrisch te krijgen.
  • Mijn bijnaam in de lagere school en middelbare school was "tomaat". Ik word/werd nogal snel rood als ik wat verlegen ben. Het rare is dat ik dat van mijn eigen niet voel en ik dus ook niet doorheb als ik aan het blozen ben. Maar als de leraar voor de hele klas zei: "Bart, je moet niet rood worden", dan werd het alleen nog maar erger natuurlijk :( Nu weet je ook waarom ik nooit een rood t-shirt of trui zal dragen. Twee jaar geleden heeft een dokter in Sunnyvale mij daar ooit over aangesproken. Ik moest mij dringend laten onderzoeken, want mogelijk zou ik een zeer gevaarlijke dodelijke ziekte hebben... Die Amerikanen toch.
  • Om in de medische sector te blijven... Er is iets mis met mijn oren. Op random momenten komt er precies een drukverschil in mijn oren (ge kent dat wel als ge vliegt of in de bergen aan het rijden bent). Gevolg is dat ik mij dan zelf bijna niet hoor spreken. De specialist heeft niets gevonden, maar ik vermoed dat het het gevolg is van een elleboogstoot tijdens een basketmatch enkele jaren geleden. Probleem is wel dat dat op onverwachte momenten opkomt en dat, als het opkomt, je het niet wegkrijgt door je oren te klaren. En meestal krijg ik het natuurlijk op belangrijke momenten: tijdens sollicitaties of presentaties, etc.
Voila, dat was het. Ik ben nu niet zeker of ik dit stokje moet doorgeven? Indien ja, dan mogen de anciens een berichtje achterlaten.

Bart

2 opmerkingen:

saskia zei

Sorry Bart dat ik je voor het stokjes probleem het gezet.

Het is ooit ergens bij een Belgische/Nederlandse expat gestart met een blog. De bedoeling was een 5tal dingen te vertellen die de meeste mensen niet weten en dan het 'stokje' door te geven aan 5 andere mensen.

Ik denk dat het idee erachter was/is om beter een aantal expats te leren kennen en nieuwe blogs te ontdekken (je weet nooit wie er juist om de hoek woont).

Als je dus nog mensen met een blog kent, waarvan jij ook een paar nieuwe dingen zou willen weten, dan kan je hen een stokje doorgeven :)

Pieter zei

Amai, nu besef ik, dat alhoewel we 4 jaar collegas zijn geweest, 2 jaar op spugafstand van elkaar in een bureau zaten, ik eigenlijk maar zeer weinig van je ken.

BTW: dat ziek worden op vakanties, is omdat dan de stress van je afvalt. Stress houd je gezond (voor even toch). Je lichaam is extra vatbaar direct na een deadline voor ziektes. (en zoals we allemaal weten is een vliegtuig nemen niet bepaald de meest gezonde bezigheid). Beste wat je kan doen voor je op vakantie vertrekt is voldoende vitamientjes binnen nemen (wat ook trouwens tijdens deadlines geen slecht idee is).