zaterdag, februari 24, 2007

Eerste bezoek uit Belgie

We zitten hier nu 5 maanden en eindelijk hebben we een keer bezoek uit Belgie gekregen. Dieter en zijn collega's van ESAT zijn na een conferentie in San Diego even langs hier gepasseerd om ons een bezoekje te brengen. We hebben geprobeerd om ze een beetje onze leefwereld te laten kennen.

Dus donderdag: gaan dineren in Triptych, "the best kept secret in SOMA". Dat is ons lievelingsrestaurantje, waar we al redelijk vaste klant geworden zijn. Het eten is er heel goed en vrij betaalbaar. Ook het toilet is de moeite ;-) Maar waarom denkt die opdienster nu dat we Duitsers zijn? Family style paella is wel wat te weinig voor 5 volwassenen. Maar dat hebben we vrijdag ruimschoots goedgemaakt (zie hieronder). Daarna zijn we nog een pint gaan pakken in de plaatselijke motor/homo/pool bar. Het soort bar waar je normaal nooit zou binnen durven gaan. Maar met Dieter erbij durven we dat natuurlijk wel ;-) We hebben nu is mogen meemaken hoe het voelt om door de mannen lastiggevallen te worden. Wreed raar. Nu begrijpen we ook beter hoe het als meisje moet voelen om constant door mannen beloerd te worden...

Vrijdag stond er sushi op het menu. Omdat o.a. Jeroen er niet echt vertrouwd mee was, dachten we een boot sushi (zogenaamde kaiten-sushi) te doen. De sushi drijft dan rond op bootjes op een rivier rond de toog. Dus wij naar Japan town met als doel Isobune Sushi. Ik had natuurlijk als goede Yelper al eens opgezocht of het een degelijk restaurant was. Zolang je maar de sushi pakt die niet te lang heeft rondgevaren zou het wel goed zijn. Daar aangekomen moesten we natuurlijk (zoals altijd hier) in line gaan staan. Het zou 20 minuten duren. Na een uur en 20 minuten (!) en herhaaldelijk aandringen hadden we nog altijd geen plaats en dan beweerde die opdienster opeens dat we niet geantwoord hadden als ze ons afgeroepen had. Een dikke leugen, want we waren de hele tijd aan de ingang blijven wachten. Ik zal straks dan ook maar een 0/5 review op Yelp posten ;-) Dan maar naar een andere sushi, want we waren ondertussen al vrij uitgehongerd. Na voorzichtig de klassiekers besteld te hebben, besloten we dan toch nog maar wat bij te bestellen. Omdat de sushi altijd per 2 stuks kwam, en we met 5 waren bestelden we altijd 3 keer hetzelfde. Maar dat geldde natuurlijk niet voor de sushi rolls en de sashimi... maar spijtig genoeg had de opdienster ons niet goed begrepen. We hebben dan ook ongeveer 3 keer te veel sushi gekregen en het prijskaartje was er wel naar... nog nooit voor 60$ de man sushi gegeten, amaai! We hebben de avond afgesloten in een plaatselijke Koreaanse bar (hier zijn Japanners en Koreanen blijkbaar wel de beste vriendjes). Na een tweetal pintjes terug met de taxi naar huis. Plezant toch he in een grootstad wonen ;-)

Besluit van de bezoekers: de meisjes in San Diego zijn toch wel knapper dan die in San Francisco ;-) Oei, dat mocht ik eigenlijk niet posten... hehe...

Nog een tip die we van onze bezoekers hebben meegekregen: het zicht vanop de bovenste verdieping van 555 California St. is echt adembenemend. Dat gaan we dan ook maar is dringend moeten nagaan.

Bart

3 opmerkingen:

saskia zei

Oh

extra belgen in San Diego en k ben ze niet tegengekomen vorige week :( En dat de meisjes er knapper zijn, dat is omdat ze mij niet zijn tegengekomen. Ik haal het gemiddelde echt wel omlaag :)

Barton zei

Sushi Groove is ook een aanrader. En voor een adembedemend uitzicht moet je ofwel op Twin Peaks, ofwel op Treasure Island zijn. Ook vanop Sausalito (effe over de Golden Gate) heb je een mooi zicht op de skyline.

Sofie & Bart zei

Ja, over de GG bridge naar Sausalito is ons favoriet fietstochtje. Op Treasure Island zijn we een paar jaar geleden ook al beland, toen we de laatste afrit op de 80 gemist hadden (we wilden naar downtown SF, maar zaten opeens op de brug). Op Twin Peaks zijn we nog niet geraakt, maar dat komt er zeker wel nog van!