zaterdag, oktober 18, 2008

Chicago to San Francisco (1)

Sofie had mij verlaten sinds vorige zaterdag voor een conferntie in Chicago. Na ons appartement leeggemaakt en gekuist te hebben ben ik haar woensdag achterna gevlogen. Veel tijd in Chicago zelf hadden we niet, maar we hebben toch een goede en vooral positieve indruk gekregen! Wat een mooie en propere stad. En zo'n vriendelijke mensen! Ik had het geluk dat het donderdag stralend weer was en ik heb de "postcard tour" van de Loneley Planet gedaan. En natuurlijk brengt die je langs Millennium Park zoals je hieronder kan zien.

"The Bean" in Millennium Park in Chicago.

Vrijdagnamiddag zijn Sofie en ik samen bevroren tijdens de boottocht van de Architecture Foundation. Heel mooi en interessant, maar spijtig dat het zonnetje vandaag even weg was.

Zicht vanop de rivierboottoch van de Architecture Foundation.

Onze laatste avond in Chicago zijn we afgesloten met een dinner in het Signature Restaurant op de 95ste verdieping van het Hancock gebouw. Dit is het 3de hoogste gebouw in Chicago en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht!

The Hancock Building, het 3de hoogste gebouw in Chicago.

Zicht op downtown Chicago vanop The Hancock.

En deze middag zijn we dan vertrokken op onze road trip van Chicago naar San Francisco. Nee, inderdaad, we vliegen niet terug, maar we rijden. En het is de moeite! Mooie herfstkleuren in historische stadjes (Galena en Dubuque) maken het plaatje perfect.

Op de achtergrond het huis van president Grant, in het pitureske stadje Galena.

We zitten nu in een gezellig b&b in Cider Falls (Blackhawk Hotel), waar we dankzij een annulatie een ruime kamer met jacuzzi en al voor geen geld (allee, toch in verhouding met Californische prijzen) hebben kunnen vastkrijgen. En dat op een zaterdagavond!

Morgen staat er een lange tocht op het programma, dus we gaan vroeg in ons bedje kruipen...

2 opmerkingen:

marijke zei

Ziet er een heel leuke B&B uit! Geniet van de reis, en breng geregeld verslag uit. ;-) Tot binnenkort!

Nico zei

Schoon! Hancock building gevonden, goeie keuze om er dinner te doen! Toen wij er in de bar zaten leek het ook al aantrekkelijk, maar het was toen wel volzet!

Nog veel plezier! Keep it coming!