woensdag, mei 14, 2008

Hong Kong

Sofie en ik zijn nu een dikke week weg van San Francisco op rondreis in een deeltje van Azie (Hong Kong, Singapore en Beijing). Voor Sofie staan er 2 conferenties (1 in Singapore en 1 in Beijing) en voor mij 1 conferentie (Beijing) en 2 talks (Microsoft Research Asia en Tsinghua University in Beijing) op het programma. Sofie heeft vandaag de eerste van haar 4 presentaties en nu zit ik dus moederziel alleen op onze hotelkamer. Ik zou eigenlijk moeten werken (moet nog 5 papers reviewen en mijn presentaties voorbereiden), maar ga toch even de tijd maken om te bloggen over onze eerste stop in Hong Kong.

Zicht van Hong Kong Island en Kowloon vanop Victoria Peak.

Hong Kong heeft ons aangenaam verrast en we zouden het wel zien zitten om daar als expat te wonen (blijkbaar toetsen Sofie en ik tegenwoordig een plaats af aan expatbaarheid). Hong Kong heeft dan ook al het nodige te bieden. Lekker eten, leuke uitgaansbuurten, mooie natuur en vooral shoppingcentra. San Francisco is er niks tegen. In Hong Kong kan je letterlijk door de hele stad lopen zonder buiten te komen. Je loopt van de ene shopping mall in de andere langs van die voetgangersbruggen. En als je niet boven de grond wil lopen, dan is er het super efficiente metro systeem. Kilometerslange treinen en allemaal heel proper en veilig (idem in Singapore trouwens). Gavin Newsom zou zich moeten schamen voor het erbarmelijke Muni en BART openbaar vervoer in San Francisco. Niet alleen de metro is super proper, maar ook de straten. De homeless die in San Francisco het straatbeeld bepalen hebben we hier noch geroken noch gezien. Het minst positieve aan Hong Kong is het tropische klimaat. Constant temperaturen boven de 30 graden celcius met een zeer hoge vochtigheidsgraad. Je loopt dus dag en nacht te zweten. Gelukkig kan je overal wel in een shopping mall vluchten om afkoeling te zoeken.

Hieronder een foto-verslag van onze trip naar Hong Kong.

Sofie aan de kaai in Kowloon met zicht op Hong Kong Island.
Zoals je kan zien is hier ook overal de olympische spelen koorts al toegeslagen.

Deze figuurtjes kondigen de olympische spelen aan.

Hong Kong Island en Victoria Peak gezien vanop Kowloon.

De Star Ferry brengt je op enkele minuten van Kowloon naar Central op Hong Kong Island. Veel aangenamer dan de metro.

Hier hebben ze niet alleen dubbeldekbussen, maar ook dubbeldektrammen.
Op deze foto zie je 3 typische dingen van Hong Kong Island: een shopping mall, een voetgangersbrug en een dubbeldektram.

Ja ook hier hebben ze een cable car.
Die brengt je van Central tot bijna helemaal bovenop de Victoria Peak.

Panorama van Hong Kong vanop Victoria Peak.

Hong Kong bestaat uit 260 eilanden, ideaal voor een uitstapje in de natuur. Wij hebben Lamma bezocht waar je een mooie wandeling kan doen van het ene vissersdorpje naar het andere. Maar ook hier was het warm en vochtig en dus zweten geblazen.

Spijtig genoeg hadden we ons zwemgerief niet bij, anders waren we hier zeker blijven liggen.

Eindbestemming van onze wandeling op Lamma. Een klein vissersdorpje.

Zicht op het zuiden van Hong Kong Island.

En hier moeten we natuurlijk een vismenu eten in de Lamma Hilton (een restaurant, geen hotel).

Symphony of lights. Een grote lichtshow waar verschillende hotels op Hong Kong Island en Kowloon aan meedoen. Heel mooi. Hier het zicht op Kowloon vanaf het convention center op Hong Kong Island.

Voila, dat was het voor Hong Kong...

2 opmerkingen:

Annelica zei

Wow, ziet er een leuke stad uit ja. Van hoogbouw gesproken...
Klinkt vergelijkbaar met Bangkok, superzwoel weer, proper metrosysteem, geen daklozen te bespeuren (iedereen kon er wel ergens een hutje neerpoten om in te wonen), alleen de straten waren daar allesbehalve proper!
Amuzeer jullie nog ginder!
groetjes,

Nico zei

Doet me een beetje aan het weer hier in NC denken nu. Bakken bakken bakken... en geen lucht te happen. Gelukkig is dat hier enkel in de zomer zo. Als het daar in HK zo heel het jaar door is, moet je aan mij toch niet vragen daar te gaan expatten hoor ;)