woensdag, mei 21, 2008

Beijing Duck

Onze Peking eend in Da Dong.

Gisteren had Sofie haar talk op ICC van ons gemeenschappelijk paper en had ik ook mijn talk op Microsoft Research Asia over mijn laatste graphics gerelateerde onderzoeksresultaten. Om de goede afloop te vieren hadden we besloten om een keer Peking eend te gaan eten. En waar beter dan in Beijing om dat te doen. Op aanraden van enkele expats van Microsoft hebben we de lijst van beste restaurants van that's Beijing geraadpleegd. En het is Da Dong geworden, voted Best Beijing Duck and Chinese Restaurant of the Year door de lezers van that's Beijing. En Da Dong was inderdaad een echte meevaller. Na een lange taxirit (40 minuten, maar goedkoop: slechts 3 euro!) kwamen we er toe, maar natuurlijk niet als enigen. Er stond een lange wachtrij. Gelukkig was de bar gratis voor de wachtenden (wat een service!). Na een dik uur wachten kregen we dan toch onze tafel in de ietwat ongezellige eetzaal.

Na twee lekkere voorgerechten (scampi's met mosterd en scampi's met curry) die we kozen uit een dikke bijbel met illustraties, kregen we de signature dish voorgeschoteld: super lean Beijing duck. Het vlees van de eend wordt heel nauwkeurig afgesneden (zie foto boven) en mooi gepresenteerd op twee schoteltjes (zie foto hieronder). Het vel van de eend eet je met suiker (lekker!) en het vlees dip je in saus en rol je op in een pannenkoek zoals de opdienster hieronder aan Sofie uitlegt. De eend was heel lekker en bovendien kregen we achteraf nog de desserts en nog extra fruit gratis erbij. En dat allemaal voor maar 40 euro, in "het beste restaurant van Beijing" ;-)

Deze opdienster legt uit hoe je pakketjes maakt van de eend en de pannenkoeken.

Lekker!

Na afloop zijn we weer een taxi ingekropen om in het Houhai district in de Lotus Lane aan het Qianhai meer op het terras van de Lotus Blue bar (jaja, kuifje thema) een cocktail te drinken, samen met enkele collega's van Sofie. De setting was heel gezellig, maar de cocktails waren zo mogelijk de slechtste en de duurste van heel Beijing.

De Lotus Blue bar aan het Qianhai meer.

Geen opmerkingen: