zaterdag, december 08, 2007

The Trappist

Gisteren avond hadden Sofie en ik afgesproken met Katrien en Brad, respectievelijk Belg en Amerikaan, wonende te Oakland. De plaats van onze afspraak was het cafe "The Trappist" aan 8th & Broadway in het centrum van Oakland. Het was gisteren de grote opening en dat was te merken. Toen we toekwamen was het cafe met een capaciteit van 90 man al vol en stond er buiten een wachtrij van een 20-tal man. Gelukkig waren Katrien en Brad (en Josh) een beetje vroeger en stonden ze redelijk vooraan in de rij. Het cafe zelf is heel gezellig aangekleed en ingericht en voelt als authentiek Belgisch aan. De eigenaars en barmannen zijn twee jonge gasten, echte bierliefhebbers. Toen ik vertelde dat we Belg waren, moesten ze natuurlijk onmiddellijk weten wat wij ervan dachten. De Belgen waren eensgezind onder de indruk van de diversiteit aan bieren. De menu ziet eruit als een bijbel en staat vol met obscure en minder obscure Belgische bieren. En het straffe is dat ze voor alle bieren het juiste bijpassende glas hebben. Zo heb ik o.a. een kwak gedronken uit het typische glas. Maar de ontdekking van de avond was toch wel saxo van brasserie Caracole.


Het was een hele gezellige avond, voor de verandering een keertje niet in San Francisco, maar in Oakland. En ik denk dat we hier zeker nog terug gaan komen. Dus als je hier als Belg in de Bay Area eens wil tonen aan je Amerikaanse vrienden waar Belgie echt voor staat, dan denk ik dat The Trappist het juiste adres is. Allen daarheen!

2 opmerkingen:

Cis - Brugge zei

Ik werk in Hotel Adornes in Brugge, en de twee heren eigenaars (Chuck and Aaron) van THE TRAPPIST zijn nu al twee keer naar Brugge gekomen en logeren dan bij ons. Ik heb ze rondgevoerd naar brouwerijen en abdijen in de streek. Zij gingen ook meerdere keren naar Walloniê om er eveneens de abdijen en brouwerijen te bezoeken. Ook bierbeurzen worden door hen bezocht, in België en Nederland. Deze twee heren die nu tot mijn vriendenkring behoren menen het serieus en zijn supergemotiveerd en zij hebben een grote liefde voor ons bier en onze biercultuur.
Ik vind het daarom zo prettig een leuke positieve review te lezen over hun nieuwe zaak.

veerle zei

Een goeie tip, Sven vindt het in ieder geval zéér interessant ;-)