vrijdag, december 07, 2007

Eindelijk...

...heb ik een Californisch rijbewijs. En dat na meer dan een jaar. Deze voormiddag ben ik mijn driving test gaan doen in Oakland. Met een gehuurde zipcar: een Toyota Prius. Niet alleen van buiten een lelijk eendje, maar ook binnenin had het wel wat mooier gedesigned gemogen. Maar een goeie deal, want die kost ons maar 5$ per uur (inclusief verzekering en naft), plus: je mag er in de car-pool lane mee rijden, ook al zit je alleen in de auto.

De driving test is hier in California een pak simpeler dan in Belgie. Eerst moet je tonen waar je controls zitten (pinkers, lichten, etc.). Hier ging ik al mooi de mist in. Ik vond natuurlijk de defroster niet (dat knopje staat bij de Prius op het stuur). Zware fout blijkbaar. Maar geen probleem, na mijn arm signalen correct te hebben getoond, mocht ik vertrekken voor een toertje blok in de wijk achter de DMV. Mooi in de spiegels kijken en tegen een slakkegang (residentiele wijk) mijn parcours afgelegd. Het enige manoeuvre dat je onderweg moet doen is even langs de kant gaan staan en achteruit rijden.

Na een kwartiertje waren we al terug en kreeg ik te horen dat ik geslaagd was. Maar wel een opmerking: ik rem te schokkerig. Nu moet je weten dat ik echt als een bompa gereden heb, dus ik viel uit de lucht. Maar Sofie gaf de instructeur gelijk en we hebben dan ook de reden gevonden: de Prius remt gewoon altijd schokkerig ;-) Of zou het liggen aan het feit dat ik mijn voeten niet goed kan plooien doordat ik mijn gewrichtsbanden zoveel gescheurd gehad heb en dat de Prius te weinig plaats had en ik met mijn knieen tegen het stuur zat. Ach, wat maakt het uit. Sofie is chauffeur af en dat is het belangrijkste (voor ons alletwee) ;-)

2 opmerkingen:

saskia zei

k heb bij een van mijn laatste trips ook een Prius als huurwagen gekregen. Ik vond de controls op en rond het stuur verschrikkelijk. Zo onoverzichtelijk. Ook het start mechanisme is zo belachelijk net als dat ding dat voor een koppeling moet doorgaan. Maar de wagen is hier in Zuid californie enorm populair.

marijke zei

Proficiat! Nu ben ik de enige zonder rijbewijs.