zondag, oktober 21, 2007

The Sacred Valley

Nog een post over onze trip naar Peru! Op aanvraag deze keer veel meer foto's. De meeste bezoekers nemen de Inca trail naar Machu Picchu, maar die moet je al lang op voorhand boeken. Omdat wij nogal late beslissers zijn was er dus geen plaats meer. Dus hebben we maar onze eigen toer van the 'Sacred Valley' gedaan: te voet met de rugzak. En het was zeer zeker de moeite (het kan bijna niet dat de Inca trail mooier is :-). De eerste stop was 'sachsaywaman' (spreek uit: Sexy Women), een oude Inca stad net naast Cuzco.

Sofie aan de ingang van 'Sexy Woman'

Bart aan een van de vele doorgangen.

De Inca's bouwden hier in een zigzag patroon om potentiele aanvallers het moeilijker te maken

Straf hoe al die blokken mooi in elkaar passen.

Bart op 'Sexy Woman'

Viva El Peru. Zicht vanop 'Sexy Woman'

Na 'Sexy Woman' gingen we te voet verder bergop richting de volgende site: Q'enko. Een site met allemaal inkervingen van de Inca's en ook een gigantisch altaar in de rotsen.Na Q'enko, wij terug de weg op voor een uurtje stappen naar de volgende Inca site vlakbij Cuzco: Puca Pucara. Maar eerst enkele sfeerbeelden van de weg ernaartoe.

De weg naar Puka Pukara.

Lama of Alpaca?

Lama of Alpaca?

Cavia's (let op het bakje voor 'tips')

Sofie aan de poort van Puka Pukara.

Puka Pukara. Van hieruit had je een prachtig zicht op de vallei.

Aan Puka Pukara moesten we maar de weg oversteken en kwamen we bij de 4de site die andere bezoekers normaal gezien met een busje vanuit Cuzco bezoeken (i.p.v. te voet met een volle rugzak).

Tambomachay (de Inca baden)

Na vorige 4 sites bezocht te hebben was het al middag en hoog tijd om door te reizen naar Pisac. De site die we hier bezocht hebben vinden we nog steeds het hoogtepunt van onze Peru reis (jaja, zelfs mooier dan Macchu Pichu). Reden? Hoog boven op een berg gelegen die je via wreed steile trapjes moet beklimmen (niet voor mensen met hoogtevrees). Boven had je dan ook een prachtig uitzicht op de vallei. En daarbovenop komt dan nog is dat we daar zowat als enigen rondliepen (geen bussen met toeristen dus!). Dus voor wie ooit naar Peru reist: vergeet zeker Picas niet te bezoeken! Hier enkele foto's:


Na de klim op de Picas ruines waren we behoorlijk uitgeput en hebben we een taxi gecharterd terug naar het dorpspleintje. Daar hebben we snel nog wat lekkere empanada's gegeten en ons opgefrist op onze hele gezellige kamer.

Empanada's met kaas, mmmm.


De avond hebben we afgesloten met een sauna (jaja!) en een dinner in een van de weinige verlaten restaurants (hier waren echt bijna geen toeristen). De volgende dag hebben we de voormiddag doorgebracht op de markt (hier waren natuurlijk wel veel toeristen).


Na het shoppen hebben we de bus genomen naar onze laatste stop in de Heilige Vallei: Ollantaytambo. Van hieruit zouden we in de avond de trein pakken naar Aguas Callientes (de uitvalsbasis voor Macchu Pichu). Ook hier een prachtige site, maar spijtig genoeg met massa's toeristen!


Bart voor een van de enorme stenen: hoe de Inca's die tot op de bouwplaats kregen is mij nog steeds een raadsel.

In afwachting van onze trein naar Aguas Callientes hebben we nog een gezellig restaurantje gevonden waar je zelfs kaasfondue kon eten. Wij hebben het wel bij gluhwein en een "normale" menu gehouden. Sofie heeft er wel maar 1 hapje van gegeten, want ze is daar behoorlijk ziek geworden...


Voila, dat was het voor de Heilige Vallei. De volgende Peru post zal (eindelijk) over Macchu Pichu gaan ;-)

1 opmerking:

Sven zei

prachtig ....