vrijdag, oktober 19, 2007

Driver's License

Vandaag voelden Sofie en ik ons precies terug 18 jaar oud. We gingen namelijk ons rijexamen doen. Sofie haar praktisch en ik mijn theorie. Wij dus een auto gaan huren bij Hertz. Het eerste dat we te horen kregen was dat ze dat niet toelieten met hun huurauto's, alhoewel Sofie gebeld had om te vragen of dat mocht. Na aandringen dan toch een auto meegekregen. En dan maar wat toertjeblok gaan rijden in Oakland (want daar had Sofie examen). Tijdens Sofie haar examen ging ik mijn theorie doen (stress, stress). Na lang wachten was ik dan eindelijk aan de beurt. Maar uiteindelijk mocht ik mijn examen niet doen, want ik had mijn DS formulier niet bij. Aaarghhh, niet aan gedacht natuurlijk. Voor niets naar Oakland gekomen. Maar gelukkig was Sofie er door, ondanks het feit dat ze "af en toe te snel rijdt" en dat ze niet "stopt voor de stoplijn". Ik ga dus een afspraak maken volgende week en zo snel mogelijk die theorie doen nu het nog fris in mijn kopke zit.

3 opmerkingen:

Barton zei

Zouden de rijexamens eenvoudiger zijn dan in België? Just wondering...

'k Weet dat je minimum één jaar rij-ervaring nodig hebt om een huurauto bij Avis of Hertz te krijgen. Jullie hadden dus heel veel chance! :)

Pieter zei

Wij hadden hier in LA een gebruik gemaakt van een rijschool, die je 1 uur voor je praktisch komt ophalen, de buurt rond de DMV met jouw verkent (en de trucjes leert), en dan je de auto laat gebruiken voor het examen ook (was iets van een $80 ofzo).

Voor de theorie, gewoon het minst drukke DMV kantoor in de buurt uitkiezen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik maar tot halerwege in dat boekje ben geraakt, en het toen beu was.

Sofie & Bart zei

Hehe, ja inderdaad. Wij zijn voor het examen ook een beetje gaan cruisen en voorwaards leren parkeren. Achterwaards moet je blijkbaar niet kunnen. Volgens mij is het hier veel gemakkelijker dan in Belgie (vooral de manoeuvres die je niet moet doen hier).

Barton: wij hebben alletwee ons Belgisch rijbewijs al wel een 8-tal jaren, dus qua rijevervaring was er niet echt een probleem. We hebben dan wel geen auto, dus oefenen is niet zo evident.

Pieter: yep, dat boekske is saai, maar af en toe staan er wel grappige dingen in zoals "It is not allowed to shoot from your car to the traffic signs". In Nevada geldt volgens mij die wet niet, want daar hebben alle verkeersborden kogelgaten.