maandag, mei 14, 2007

Dinner, verjaardag, Giants!

Vorige zaterdag hadden we eindelijk Marijke en Dave op bezoek voor een etentje. En omdat Sofie net 28 geworden was een paar dagen ervoor, moest en zou er een taart zijn. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik had natuurlijk wel de kookboek van de boerinnenbond, maar probeer hier maar is alle ingredienten te vinden. Grootste probleem: muizestrontjes (of korreltjes of hagelslag of sprinkles). Dat viel wel te vinden, maar dan tegen belachelijk hoge prijzen en belachelijk kleine hoeveelheden. Dan maar zelf chocoladeschilfers gemaakt met de chocola die we van Tom en Roosje een paar weken eerder gekregen hadden. Bij gebrek aan weegschaal hebben we wel wat moeten gokken (hoeveel is 250g suiker nu ook weer?), en het mocht net ietsje zoeter zijn (of zijn wij nu al weer zo gewend aan de Amerikaanse zoetigheid?). Het was een plezante avond met veel lasagne (understatement) en jaja, een echte biscuit als dessert. Zo hebben we dan toch een beetje een verjaardagsfeest gehad.

(foto genomen door Marijke en Dave)

Het was een echt "Marijke en Dave weekend", want zondag waren we (als cadeau voor het etentje, we mochten kiezen tussen een soepmixer of dit) uitgenodigd om samen naar de Giants, de lokale baseballploeg, te gaan kijken. Basketball en american football hadden we al gehad, maar baseball nog niet. Dankzij de tropische temperaturen en de veel te lekkere marguerita's was het, ondanks de nederlaag, zeker en vast de moeite!


2 opmerkingen:

marijke zei

Ik wil er nog aan toevoegen dat de taart ongelooflijk lekker en mooi was (de lasagna was ook heel lekker, maar de taart was spectaculair)! Je moet daar een foto van op de blog plaatsen. ;-)

Sofie & Bart zei

Ja, dat wou ik inderdaad doen, maar ik vind er geen foto van terug :( Heb jij er toevallig een?