dinsdag, maart 20, 2007

Weekend zonder werk 2

Om de goede traditie voort te zetten hebben we het afgelopen weekend ook niet gewerkt. We hadden dan ook afgesproken met Dave en Marijke: fellow bloggers, fellow expats, fellow San Franciscanen, fellow SOMA inwoners, etc. Om het werkloze weekend goed in te zetten, zijn we er vroeg mee begonnen door super lekkere cocktails te gaan drinken in Bacar. Tijdens het happy hour waren de cocktails maar 5-6$ i.p.v. 10-12$ 't stuk. Gevolg is natuurlijk wel dat je relatief meer drinkt en dat je uiteindelijk evenveel geld opdoet ;-) Voor het dinner had Marijke een tafel gereserveerd bij Pazzia, een echte Italiaan hier in SOMA. Zoals je ziet hebben Dave en Marijke een goede smaak, want ook Pazzia krijgt 4/5 op Yelp. En ik geef hen en de yelpers gelijk: de eerste keer dat ik een echte lekkere Italiaanse pizza gegeten heb in de US (i.p.v. de vettige dikke bodems, bwaak). En ook de Tiramisu was een aanrader. En bovenal, wat hier in SOMA een zeldzaamheid is, was het eten zeker z'n geld waard!

Zaterdag was het St. Patricks day. Het verslag van die dag kan je hier vinden. Kon het niet laten om de super coole foto van de vrouw-met-bijl toch ook in deze post te linken ;-)

Al dat culinair genot hebben we zondag dan ook moeten compenseren met een beetje sport. Voor ons betekent dat dus: de fiets op. Met een volle camelbak zijn we vetrokken dwars door San Francisco richting Golden Gate Park. Onderweg hebben we weer een heleboel nieuwe en mooie buurten ontdekt. San Francisco begint meer en meer terug New York voorbij te steken, qua aantrekkelijkheid. Ook Golden Gate Park was de moeite, zeker omdat het autovrij was!


Om het werkloze weekend af te sluiten zijn we na onze fietstocht in Triptych gaan brunchen. De brunch viel minder goed mee dan die in Samovar, maar dat lag misschien meer aan het feit dat de Siggraph reviews op komst waren, en dat er dan ene zenuwachtig wordt.

1 opmerking:

marijke zei

Naargelang het plannetje waar je naar kijkt, wonen wij in South Beach of SoMa. Maar SoMa is wel hipper. ;-)