zondag, maart 04, 2007

Sierra, Snow, Sun & Ski

Nu het toch enkele dagen mooi weer was in het regenseizoen hebben we ervan geprofiteerd om een keertje te gaan skien. En het was de moeite. De condities waren het best te vergelijken met gaan skien in Frankrijk of Oostenrijk in April: warm, om niet te zeggen heet! Gelukkig had het de hele week geregend hier in SF, wat sneeuw betekent in de Sierra's. Dus de pistes lagen er heel goed bij.

Onze dag zag er als volgt uit. Snel opstaan om 3u30. Rond 4u een taxi genomen naar 16th street om daar om 4u30 de bus te nemen richting Tahoe. Rond 7u30 ontbijt op de bus en tegen 8u30 stonden we als eersten op de latten. Tegen 16u stoppen en apres-ski aan de bus. We hadden geluk dat er deze keer gratis wine tasting was. Dan tegen 16u30 in een trek terug naar SF en tegen 21u zaten we rustig in de zetel te bekomen van een mooie skidag.

Grootste verschillen tussen skien hier (Sierra-at-Tahoe) en Frankrijk/Oostenrijk. De stoeltjes in de stoeltjesliften hebben geen leuning of voetsteun. Een beetje akelig als je hoog boven de grond hangt. En er zijn veel, echt veel, meer snowboarders dan skiers. En dan zijn er ook veel meer snow parks, en schansen etc. De "Smokey" moet echt niet onderdoen voor de Montagne Russe ;-) Als bonus krijg je hier ook een prachtig uitzicht op Lake Tahoe zelf (zie foto).

Voor zij die in de Bay Area wonen en niet graag met de auto in de sneeuw rijden (of voor zij die geen auto hebben) is de Bay Area Ski Bus echt een aanrader! Dit was zeker niet de laatste keer!

1 opmerking:

Barton zei

Leuk te horen dat de bus een interessante optie is. Toch zalig het niet hebben van een auto. Hier in Belgiƫ kijken ze er nog steeds raar van op.