zondag, augustus 17, 2008

Los Angeles

Dit jaar vond SIGGRAPH, de belangrijkste computer graphics conferentie, weer plaats in Los Angeles. Ik zeg "weer", want ongeveer elk ander jaar vindt SIGGRAPH hier plaats. De nabijheid van de movie en game industrie maakt dat er in LA het meeste winst kan gemaakt worden.

Dit was dan ook de ideale gelegenheid om een keertje Pieter en Saskia te bezoeken. Op een uurtje vliegen met Virgin America stonden Sofie en ik zaterdag middag in LA. Door gesukkel met de GPS en het ingeven van een verkeerd adres zijn we dan met onze huurauto in Santa Monica uitgekomen i.p.v. Manhatten Beach. We hebben daar in een van de vele gigantische parkeergarages geparkeerd en zijn dan gaan eten bij een Italiaan op de Third Street Promenade. Daar heb ik zo mogelijk de slechtste pasta ooit gegeten in mijn leven, bwaaaak. Wat was dat! Ik had natuurlijk yelp moeten raadplegen. Het dessert daarentegen aan de overkant van 't straat viel dan weer heel goed mee.

Coole beesten op de 3rd street promenade in Santa Monica.

Chocolate cake en sorbet... mmmmmm....

Santa Monica is ideaal voor te shoppen, wat we dan ook gedaan hebben ;-). 't Was weer lang geleden dat Sofie en ik nog is samen wat tijd voor elkaar hadden. Na het shoppen zijn we Muscle Beach en de Wharf is gaan bekijken. 's Avonds zijn we dan bij Pieter en Saskia gaan apperitieven en samen sushi gaan eten. We mochten daar ook gebruik maken van hun logeerbed en 's ochtends hebben we zelfs van Pieter's lekkere (en zeer vullende) pannekoeken mogen proeven. Nog is merci voor de hartelijke ontvangst ;-)

Pacific Coast Highway in Santa Monica.

Santa Monica Beach. Nogal een verschil met San Francisco's stranden.

Zondagmiddag zijn we naar Griffith Park gereden en hebben we wat gerelaxed aan het Observatory. Van daar zijn we doorgereden naar de de Topanga Canyon Blvd. Heel gezellig stukje weg (en natuur) in LA, met een dramatisch einde: plots kom je recht op de oceaan uit. Na een te vergeefse poging om in Venice Beach een parkeerplaats te bemachtigen, zijn we maar doorgereden naar Little Tokyo om in mijn conference hotel in te checken: The Kyoto Grand Hotel. Redelijk OK hotel, maar het personeel aan de registration desk moet dringend eens op een cursus customer service gestuurd worden.

"Hollywood" en James Dean gezien van aan het Observatory in Griffith Park.

Zicht op Downtown LA vanop het Observatory aan Griffith Park.

We zijn dan nog even Olvera Street gaan bezoeken: een historisch (lees commercieel) centrum van LA. Dinner was weer een tegenvaller (ondanks yelp consultatie): een vreselijk slechte hamburger bij Tommy's Original World Famous Hamburgers. Gelukkig maakten de frietjes veel goed. Voor Sofie was dit de laatste stop in LA en na weer wat miserie met de GPS (een software bug waardoor ze altijd terug in Griffith Park terecht kwam i.p.v. op LAX) is ze dan toch op tijd ingecheckt geraakt bij Virgin. De stress was eigenlijk helemaal niet nodig, want de vlucht had 2 uur vertraging wegens slecht weer ('t Is ook altijd de schuld van het weer!). Ik daarentegen ben zondagavond vroeg in mijn bed gekropen met de TV op de olympische spelen ;-)

Sofie in Olvera Street.

Het prachtige Walt Disney Concert Hall in de buurt van Little Tokyo.

Lekkere frietjes bij Tommy's (de hamburger was niet te eten).

De Kyoto Grand Hotel in Little Tokyo.

De SIGGRAPH conferentie zelf liep van maandag tot vrijdag en bestond, zoals elk jaar, voornamelijk uit presentaties bijwonen en networking. Toon, Phil en ik hadden samen een paper over particle fluids dat goed onthaald werd. Onze promo sponsjes vielen dan ook zeer in de smaak. Een van de mindere punten was de welkomstreceptie. Die vond dit jaar plaats in het Dodger Stadium tijdens een baseball game. De receptie was onder de tribune en het eten was dit jaar hot dogs en nachos, i.p.v. het meer verfijnde receptie eten van de afgelopen jaren. Echt sociaal was dit concept ook niet, want bijna iedereen zat in de tribune. Normaal is de openingsreceptie de ideale gelegenheid om oude bekenden terug te zien en een babbeltje te slaan. De drinkwedstrijd tussen de finnen en de zweden die volgde na de receptie in downtown LA in de Library Bar was dan wel weer plezant.

Toon presenteert ons paper voor een volle zaal (vooral niet achterom kijken op het scherm ;-)).

The Figueroa Hotel, hier vond het Disney feestje plaats aan de outdoor pool.

Korean BBQ met de Stanford Geometric Modeling Group.

Baseball in het Dodger's Stadium. Indrukwekkend, maar minder geslaagd als een social event.

3 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Jullie hebben precies een hele leuke tijd achter de rug daar hé...
Tof...

Nico zei

Zo kennen we Martin... STEKEN! :)

Sofie & Bart zei

@kristel: inderdaad, LA valt heel goed mee hoor. Er zijn daar heel veel mooie plaatsjes en leuke restaurants/bars om uit te gaan.

@nico: inderdaad, ongelooflijk wat Martin kan binnensteken. En niet dik worden! Wat een metabolisme.