dinsdag, juli 08, 2008

Duur Belgie

Ligt het nu aan de dure Euro, of aan het feit dat tip en tax hier altijd al in de prijs inzitten, maar voor ons is het toch altijd schrikken als we hier uit eten gaan. Het is hier makkelijk 25 euro (dus 40 USD) voor een hoofdschotel! Dat hebben we in San Francisco toch nog niet vaak meegemaakt hoor. Vaak betalen we daar voor een etentje per 2 rond de 60-70 dollar, dus 30-35 dollar per persoon (en dat is dus ook inclusief tax en tip). En dat is dan nog voor meer dan een voorgerecht! Dit is hoe wij standaard uit eten gaan: we delen het voorgerecht, eten elk een hoofdgerecht en delen het nagerecht en drinken meestal ook wat wijn of een cocktail. En in Belgie is het dus vaak al duurder enkel voor een hoofdgerecht...

Aan de andere kant is op stap gaan hier wel goedkoper. Een avondje doorzakken op de oude Markt in Leuven is vele goedkoper dan de veel te dure bars in San Francisco. En voor een lekker frietje op de oude markt moet je je broek ook niet scheuren natuurlijk. Het is duidelijk, we gaan ons gewoontes moeten aanpassen!

1 opmerking:

marijke zei

Wij hebben dezelfde ervaring: Uit eten gaan in Belgie is duur! Maar moeder's keuken is best, dus schuiven we daar meestal aan.