woensdag, juli 23, 2008

Dublin

Na Kopenhagen en een korte tussenstop in Belgie, zijn Sofie en ik samen richting Dublin gevlogen. Laat op de zondagavond kwamen we toe, samen met een hele vlucht Russische kinderen, die natuurlijk geen Engels konden en hun immigratieformulieren niet hadden ingevuld. Meterslange wachtrijen als gevolg (nog erger dan de Amerikaanse toestanden). Na anderhalf uur zijn we dan toch door immigratie gesukkeld toen we beseften dat we eigenlijk helemaal niet moesten immigreren en gewoon bij de Irish Police lijn hadden mogen gaan... De taxi rij buiten was nog 10 keer zo lang als de immigratie rij binnen en we hebben dan ook wijselijk de bus gepakt richting centrum.

Typische dubbeldekbus op O'Connell Street.

Ik was in Dublin voor de conferentie "Symposium on Computer Animation", waar ik hoge verwachtingen voor had en die inderdaad ook ingelost zijn. Een heel interessante conferentie met een goede variatie aan papers van hoge kwaliteit en interessante keynote talks. Ook de setting viel heel goed mee (Trinity College Dublin) en de sociale events waren goed georganiseerd en heel fun.

Sofie in Trinity College.

Bart in Trinity College.

The Book of Kells tentoonstelling in Trinity College is zeker de moeite.

De eerste avond werd geopend met een pub quiz. Een quiz in een pub met guinness en gefrituurde hapjes om de dorst en honger te lessen. Ons groepje bestond spijtig genoeg vooral uit niet-Engelstaligen en we zijn er dan ook in geslaagd om als laatste te eindigen... Maar het was er niet minder plezant om. Misschien zat de guinness daar wel voor iets tussen.


Het eigenlijke conferentie dinner vond plaats in de hoogst gelegen pub van Ierland: Johnnie Fox's. Daar werden we ook getrakteerd op "The Hooley", een heuse performance met live muziek en Ierse dans. Heel indrukwekkend.

Ierse muziek...

... en dans.

"The ETH Zurich people". Hier had iedereen duidelijk al genoeg van guinness.

De rest van de ETH gang, aangevuld door Sofie en ik.

De andere avonden hebben Sofie en ik ons bezig gehouden met rond te dwalen in de vele historische buurten in Dublin (met af en toe een drinkstop natuurlijk).Standbeeld van Oscar Wilde in Merrion Park.

Beeldje dat de (zwangere) moeder van Oscar Wilde voorstelt: Lady Jane Francesca Wilde.

Dublin Castle.

Park achter Dublin Castle.

Christchurch Cathedral.

De Temple Bar in de beruchte wijk.

Tussenstop om de dorst te lessen. Sofie lust guinness echt niet graag.

Onze laatste dag hebben we afgesloten met een bustrip naar de noordkust en de Malahide Castle. Mooi en entertaining dankzij de zeer geengageerde buschauffeur. Als iedereen zijn werk maar zo graag mocht doen.

De kust ten noorden van Dublin.

Achterpoortje van Malahide Castle.

Malahide Castle.

Nogmaals. Malahide Castle is omringd door een prachtige grote tuin.

Ook Dublin raad ik aan om eens een bezoekje te brengen! Voila, dat was het voor onze Europa tripjes. De volgende posts zullen terug over San Francisco gaan...

5 opmerkingen:

Nico zei

Ja lap, nu vind ik het natuurlijk *nog* spijtiger dat ik hier in NC gevangen zat ipv in Dublin, om te genieten van bier, goeie papers, goed volk, een indrukwekkende stad, nog meer goed volk en uitstapmogelijkheden bij uitstek. hmmmmmm

Ruth & Gerry zei

Hoi Sofie & Bart,

Mijn naam is Ruth en ik ben toevallig op jullie blog uitgekomen omdat wij sinds 2 maanden ook in de Bay area wonen. Ik werk als postdoc aan het Lawrence Livermore National Lab in Livermore en woon samen met mijn man in San Ramon. Leuk om jullie avonturen hier in SF te lezen! :-) Als jullie goeie tips hebben voor ons, laat maar komen! Groetjes, Ruth en Gerry

Sofie & Bart zei

Ruth & Gerry, laat maar weten waar jullie graag meer informatie over zouden hebben, dan geven we die graag. WElkom in de Bay Area!

Ruth & Gerry zei

Misschien kunnen we wat tips uitwisselen over een drinkje? Laat maar weten of jullie dat zien zitten! Groetjes

Sofie & Bart zei

Ruth, dat zien wij inderdaad wel zitten. De komende week zal wel niet lukken (ik ben van nu zaterdag tot volgende week vrijdag in LA). Maar daarna zouden we wel een gaatje moeten kunnen vinden. Mijn e-mail adres is bart dot adams at gmail dot com. Dus misschien best via e-mail verder afspreken. Groetjes.