zondag, februari 03, 2008

Mendocino

Sofie en ik zijn vandaag exact 9 jaar een koppel. Om dat te vieren hadden we een weekend tripje gepland naar het romantische dorpje Mendocino waar de tijd precies is blijven stilstaan, op ongeveer 150 mijl ten noorden van San Francisco, aan de Pacific Ocean langs de Highway 1. Voor de gelegenheid hadden we een mini cooper gehuurd: een flashy gele met als naam "Moonlight". Plezant auto'tje om mee te rijden. Met een sport mode en versnellingen aan het stuur en de zetels die dicht tegen de grond hangen voelt het als een echte sportwagen aan. Voor de chauffeur en de passagier is er ruim voldoende plaats, maar de achterbank en de koffer stellen niet veel voor. In de koffer is juist plaats voor 1 "vreemd-gaan-kofferke".


We zijn vrijdag vertrokken in de vroege namiddag om de files voor te zijn. Via Highway 101 zijn we op de 128 terecht gekomen, de highway die door Alexander Valley loopt. Daar zijn we onderweg nog even gestopt om schuimwijn te proeven in de Roederer Estate. Lekker, maar geef ons toch maar de traditionele wijn. Enkele mijlen verder kwamen we dan uit op de Highway 1, voor de laatste prachtige 10 mijl langs de Pacific tot in Mendocino. Daar had ik twee nachten geboekt in de Packard House: een a-typische bed & breakfast. Zoals je kan zien op de foto een klassiek huis, maar heel modern en stijlvol ingericht.Op het gelijkvloers was de gemeenschappelijke living (met open haard) en de eetkamer. Op het eerste verdiep waren er 3 heel mooie kamers, uitgerust met een zalig zacht bed, open haard en ruime badkamer met jacuzzi. Daar hebben we natuurlijk goed van gebruik gemaakt met het slechte weer. Van 4.30 tot 5.30 pm was er complementary wine tasting in de zitkamer. De ideale gelegenheid om met de andere gasten een praatje te slaan. Zo hebben we nog es wat 'echte' Amerikanen leren kennen, en geen andere expats of studenten. 's Ochtends stond er telkens een 2-gangen ontbijt op het programma dat Steve, de kok, heel lekker kon klaarmaken. Alles was tip-top in orde: van de achtergrond-muziek die je overal achtervolgde, tot de heerlijk geurende en zachte Marcus Neiman handdoeken, en natuurlijk de sfeervolle dimlichten.


Een ander culinair hoogtepunt van het weekend was een diner in Cafe Beaujolais in Mendocino. Heerlijke ajuinsoep met krab, gevolgd door eend met gnocci voor mij en een zeevruchtenpannetje voor Sofie. Echte Californische keuken zoals wij ze graag hebben.

Zondag na het ontbijt zijn we terug huiswaards vertrokken. Deze keer hebben we Highway 1 gevolgd tot in Bodega Bay en dat leverde natuurlijk weer prachtige zichten op.
Voor we San Francisco binnenreden zijn we nog even gestopt in Tiburon, waar we op Bellevue Street een mooi zicht hadden op San Francisco en Angel Island.We hebben ons weekend afgesloten met sushi in Yama Sushi, ons favoriete sushi restaurant toen we nog in Ingleside woonden.


Ondanks het iets minder goede weer, was het toch een geslaagd weekend. Sofie en ik kunnen dan ook ten zeerste een weekendje in het Packard House in Mendocino aanraden. Wij zelf gaan deze zomer zeker nog is terugkomen.

2 opmerkingen:

marijke zei

Iedereen was San Francisco ontvlucht dit weekend. ;-) Hopelijk hebben jullie ervan genoten!

Katrien zei

Wow. Dat ziet er allemaal super leuk en gezellig uit! Een relax weekend blijkbaar :)