dinsdag, februari 19, 2008

Ski Trip to Tahoe

Dit weekend was voor ons een verlengd weekend (maandag was President's Day), en in deze periode van het jaar is dat de ideale gelegenheid om te gaan skien in Tahoe. Twee weken geleden heeft het een week aan een stuk geregend in San Francisco, wat zich vertaalt in sneeuw in de bergen. Perfecte sneeuw. Neem daarbij nog een brandende Californische zon en je hebt het ideale ski weer. Samen met Sue, Martin, Brano, Jana, Aleric en Hui zijn Sofie en ik in de vroege vrijdag namiddag naar South Lake Tahoe getrokken. Samen met de halve Bay Area, met als gevolg dat we aan een slakkegang over de rit 7 uur gedaan hebben i.p.v. de normale 3,5 uur. We hadden een heel mooi chalet gehuurd met hot tub op het terras (ideaal om na het skien uit te stomen).

Sue komt buiten de chalet klaar om te skien.

Zaterdag zijn we met z'n allen naar Heavenly getrokken. Het ski gebied het dichtst bij South Lake Tahoe. Hemels mooi, want je hebt vanop de ski pistes een prachtig zicht op Lake Tahoe zelf. Geweldig om de uitdrukking van mensen te zien als ze voor het eerst van de ski lift stappen, zich omdraaien en het meer zien liggen. Onbeschrijflijk mooi. We hebben ons niet kunnen inhouden en allemaal mooi geposeerd voor een foto ;-)

Sofie, Brano en Jana in Heavenly.

Sofie en Bart in Heavenly.

Zicht op Lake Tahoe vanop de skipiste in Heavenly.

Martin bekijkt de kaart van Heavenly.

Lake Tahoe ligt net op de grens van California en Nevada. In Heavenly kan je dan ook skien van de ene staat naar de andere. In California zie je het meer liggen en in Nevada, jaja, zie je de woestijn. Prachtig contrast.

Sofie in Nevada.

Panorama (klik op de foto). Links zie je Lake Tahoe in California, rechts zie je de woestijn in Nevada.

Het was een mooie, maar zware dag skien. Om terug bij de auto te geraken moesten we de beruchte ski piste "The Face" nemen. De meeste mensen nemen hier de lift terug naar beneden zoals je op de foto hieronder kan zien. Wij hebben ons niet laten doen en zijn deze "double black" piste gewoon (ahum) al skiend afgekomen. We hebben er wel een drietal kwartier over gedaan ;-)

Sofie bovenaan "The Face". Als afsluiter van de eerste dag kan dat wel tellen.

Zaterdagavond hebben we heerlijke kaasfondue gegeten (met het geheime recept van Martin) en daarna hebben we met z'n allen in de hot tub gezeten. De sneeuw errond was ideaal om je hoofd af te koelen.

Zondag en maandag zijn we in Kirkwood gaan skien, op een half uurtje rijden van South Lake Tahoe. Volgens de meerderheid een beter skigebied, maar ik was nog altijd onder de indruk van het zicht in Heavenly en raad iedereen dan ook aan om eerst eens naar daar te gaan...

4 opmerkingen:

marijke zei

Mooi, mooi, mooi. Ik hoop dat wij de tijd nog hebben om eens een paar dagen over en weer naar Lake Tahoe te gaan.

Nico zei

Yep, ziet er vrij 'heavenly' uit. In ieder geval heel wat minder 'blizzardy' als op Mt. Hood waar ik de laatste tijd wat vaker vertoef:
http://www.flickr.com/photos/ngaloppo/2202434303/in/set-72157603745632874/

PS. We hebben ook beter dagen hoor ;)

Sofie & Bart zei

@nico: amaai inderdaad dat is nogal wat anders. Wij hebben geluk gehad hoor. Vandaag en gisteren was het in SF weer serieus aan het gieten, dus dat zullen ook wel sneeuwstormen zijn in Tahoe...

Katrien zei

Mooie foto's! We zijn verleden week ook voor de eerste keer naar Tahoe geweest. We vergezelden een zwangere vriendin dus we hebben jammer genoeg de ski-pistes niet gezien. Zo graag nog eens teruggaan om de 'slopes' te verkennen. Indrukwekkende uitzichten zo te zien !