vrijdag, augustus 10, 2007

Bossa Nova SF

Je gaat op vakantie en je komt terug thuis en dan blijkt dat er in die twee weken dat je weg was eigenlijk niets veranderd is. Zo gaat het meestal, maar deze keer niet dus. Blijkbaar is de afgelopen week het "restaurant" beneden opengegaan. Restaurant volgens Joseph (onze huisbaas), nachtclub volgens mij. The place to be in SOMA is dus op deze moment blijkbaar onze onderbuur Bossa Nova SF, een typische SOMA lounge waar je eerst overpriced kan eten waarna je kan dansen tussen de beautiful rich. Ik hoor de bassen en het geroezemoes tot in mijn bed (en wij wonen op de 3de verdieping). Ocharme de mensen op het 2de verdiep (wat het 1ste zou zijn in Belgie). Bossa Nova heeft geen uithangbord (je kan van buiten niet zien wat het eigenlijk is), maar natuurlijk was het nu al packed dankzij o.a. evil Yelp. Komt er nog bij dat het 7 dagen op 7 open is, en elke dag (!) pas om 2am sluit.

Zou dit geen geldige reden zijn om ons 1-jarig contract te verbreken? Gaan we dan toch onze belofte om in 2007 niet te verhuizen moeten verbreken? Iemand legal advice?

7 opmerkingen:

Barton zei

Ai da's wel minder. Zal niet eenvoudig zijn om van je contract af te raken vrees ik.

Kijk ik naar mijn situatie dan is het niet veel anders. Woonde drie jaar geleden in een rustige straat. Sinds kort zijn er maar liefst vier terraskes bijgekomen! Kwetterende mensen, bassen van motors of SUV's etc. Gelukkig is het in Belgiƫ een stuk rustiger op zondag.

Sofie & Bart zei

Yep, miserie. Niks aan te doen. Ons contract loopt bijna af (december), dus als het te erg is kunnen we tegen dan wel verhuizen.

Die terrasjes zijn waarschijnlijk anders ook wel is plezant als het zonnetje eens schijnt? :P

marijke zei

Je kan natuurlijk altijd de politie bellen als er teveel lawaai is. Waarschijnlijk mag je dan vertrekken wanneer je wil, als je maar stopt met klagen. ;-) Zal ik alvast een appartementje reserveren bij ons?

Annelica zei

Hm, ziet er best een toffe keet uit, maar lijkt me nu ook niet bepaald de ideale buur!

marijke zei

We moeten er zeker eens naartoe gaan: Op de kaart staan verschillende caipirinha's! 24 augustus?!

Sofie & Bart zei

24 augustus zitten wij op de vlieger naar Bogota ;-) Maar jullie mogen altijd gaan en ons vertellen hoe het is ;-)

Katrien zei

Ja, dat is minder leuk natuurlijk. Wij hebben precies om zulke redenen een half-jaarlijks huurcontract afgesloten. Hier in de East Bay is het gelukkig ietsje rustiger dus van nachtlawaai hebben we gelukkig geen last.

Veel plezier in Bogota! Zeg, doe geen tropische ziekte op ;-)