dinsdag, oktober 24, 2006

Maandag 16/10: FedEx pakket nummer 2

Na de ontvangst van het tweede FedEx pakketje, deze keer met het formulier erin, is alles in een stroom versnelling geraakt. Maandagochtend kreeg ik het formulier dus eindelijk. Normaalgezien had ik die ochtend moeten vertrekken, maar omdat het eerste FedEx pakketje leeg bleek te zijn was dat niet gelukt. Een ramp natuurlijk, want wie weet wanneer ik dan wel kon gaan. Ons huurders ondersteboven (want zijn wilden verhuizen), Bart ontgoocheld (want hij was het alleen zijn al een beetje beu denk ik) familie en vrienden blij en ik in de war. Of beter: heel mijn planning in de war. Kon ik dus opnieuw beginnen:

Stap 1: bepaal verwachte aankomstdatum van het tweede FedEx pakketje. Gegeven de tijd die het eerste pakket nodig had gehad, zou dat dus maandagochtend zijn.
Stap 2: leg afspraak vast met ambassade voor de volgende dag. Als ik dinsdag zou gaan, heb ik ten vroegste woensdag de papieren, dus kan ik vanaf donderdag een vlucht boeken.
Stap 3: ga naar connections en zoek goedkope vlucht die ten vroegste donderdag vertrekt. Gelukkig is er een voordelige mogelijkheid voor die donderdag!
Stap 4: ga en bel elke dag naar connections om die vlucht zo lang mogelijk in optie te houden (geen vlucht boeken voor het ontvangen van de papieren, remember!). Gelukkig kon dat na aandringen tot maandag, de verwachte aankomstdag van het fameuze formulier....

Al wie nu nog vindt dat ik niet goed in plannen ben: alles was perfect getimed en ik ben ik recordtempo na het ontvangen van het formulier van Berkeley kunnen vertrekken. De kerel aan de immigratie was zeer onder de indruk toen hij de afleveringsdatum op mijn visa-stamp zag!

Maar het was superhectisch. Maandag, toen ik dat formulier kreeg, moest ik plots verhuis, afscheidsdrink op IMEC, plaatsbeschrijving voor ons te verhuren appartement, backup van mijn pc op IMEC, opruimen bureau, ... definitief regelen. En dag op 2 dagen tijd, waarvan ik ook telkens in de ochtend naar Brussel moest voor het visum... Gelukkig was mijn zusje paraat om alles gedaan te krijgen! En mijn ouders voor de verhuis, die ze bijna helemaal alleen hebben moeten doen. En Tom voor de backup van de pc! Bedankt allemaal!

Tenslotte moet ik wel toegeven waarom mijn ouders alleen hebben moeten verhuizen. Alles was perfect getimed, zoals ik al zei. Echter, in al mijn verwarring was ik vergeten de wekker te zetten: ik wordt de dinsdag om 8u09 wakker en ik moest om 8u20 in de ambassade zijn! Ramp, o ramp. Het was zoooo belangrijk om dat visum te krijgen, en dan overslaap ik mij....
Wat een gevoel, ik heb nog nooit zo rap door Brussel gelopen. Ik was er om 9u45. Maar ik mocht toch binnen! Het enige probleem was dus dat ik niet om 10u30 terug in Herent was voor de geplande verhuis....

Ik was nog nooit zo blij om Bart te zien in de luchthaven van San Francisco, en al die drukte achter mij te kunnen laten. Klaar voor een eenvoudig bestaan met onderzoek en ontspanning. Of het nu allemaal zo rustig is, laat ik in een volgende post wel weten.

Sofie

Geen opmerkingen: