woensdag, juni 18, 2008

Sick (of the American Health Care System)

Ik ben het echt beu. Waarschijnlijk hebben mensen met een fatsoenlijke health insurance hier een heel ander idee over, maar ik ben het Amerikaanse health care systeem serieus moe. Mijn verzekering heeft een 'handige' website, waar je de juiste dokter kan zoeken binnen een bepaalde afstand van je woonplaats, en belangrijk, die dokter zou mijn verzekering ondersteunen (Voor sommige verzekeringen kan je niet zomaar naar elke dokter stappen hier). Maar echt elke dokter die ik uit die lijst bel, blijkt achteraf toch niet bij mijn verzekeraar aangesloten te zijn. Ik weet het, het is een crappy verzekering, maar zoiets zou toch niet mogen. Ik heb nu letterlijk uren liggen rondbellen, telkens mijn gegevens doorgegeven en dan maar wachten op een telefoontje terug om te horen dat de dokter toch niet aangesloten is. Zo slim ben ik tegenwoordig wel, om ze te laten terugbellen, want zo heb ik ook al een keer een dag verlof genomen, naar mijn afspraak gegaan om dan te horen dat het mij een extra $200 zou kosten, omdat de dokter toch niet mijn verzekeraar ondersteunt.

Ik zit nu dus thuis met een oorontsteking, waar ik graag zo snel mogelijk vanaf zou willen zijn omdat ik binnen twee weken verschillende vluchten ga moeten nemen...

7 opmerkingen:

Nico zei

Echt Sicko (Michael Moore) achterna... Sorry :(

Het Amerikaanse health care systeem is toch wel een van de eerste redenen om terug naar Europa te verhuizen denk ik..

Beterschap!

Bert zei

Dag Sofie en Bart,

Wat voor health insurance hebben jullie genomen? Was dat via de univ of hebben jullie zelf iets gezocht?

Groeten,
Bert

Sven zei

kom maar snel terug naar Belgiƫ.
Het is hier zo slecht nog niet !

Sofie & Bart zei

@nico: merci! Ben ondertussen bij een dokter gepasseerd en heb niks moeten betalen (raar, ik verwacht nog wel een factuur). Verdict: bacteriale infectie, antibiotica dus. Zo ben ik ook een keer in Walgreens geraakt voor iets anders dan shampoo ;-)

Nico zei

Hebben jullie trouwens geen Student Health op Stanford/Berkeley ? (ik weet eigenlijk niet wie er ziek is, Bart of Sofie).

Hier op UNC hebben we een redelijk goeie praktijk die verbonden is aan het universiteitsziekenhuis. Bezoeken zijn gratis (ttz je hebt ervoor betaald met je student fees). Maar ze sturen je wel vaak door naar een specialist waarvoor je je verzekering moet inroepen. Maar voor een bacteriele infectie zou dat niet nodig zijn..

Sofie & Bart zei

@nico: inderdaad, zoiets hebben ze op Stanford ook. Probleem is dat ik een post-doc ben, en geen student en dat ik geen tuition betaal en van dat voordeel dus geen gebruik kan maken. (Post-docs vallen op Stanford overal tussen, we zijn geen studenten, maar ook geen werknemers... rare beesten dus)

Nico zei

@bart: Ach ja dat besefte ik dus niet. Niet goed zo! 'k hoop dat de antibiotica binnen enkele dagen zijn werk doet!