Dat was de kop van een kort artikel vandaag in De Standaard Online. Dit hadden onderzoekers op Stanford namelijk al experimenterend uitgedoktert. En een van de proefkonijnen was ik dus. En inderdaad, ook mijn hersenen verkozen de dure wijn boven de goedkope. In het experiment moest je verschillende glaasjes wijn drinken. Je kreeg bij elk glas een uitleg over de wijn samen met de prijs en dan moest je de wijn proeven en je gedacht erover zeggen. Natuurlijk vond ik die van 3$ per fles veel slechter dan die van 50$ per fles. Maar achteraf bleek dan wel dat het om allemaal dezelfde wijn ging.
Met dure/goedkope wijn hebben we onlangs nog een mindere ervaring gehad. Op doortocht van Las Vegas naar San Francisco zijn we gestopt in Paso Robles om wat wijn te proeven. Daar hebben we dan ook lekkere wijn gekocht, voor maar 20$ per fles, een echt koopje. Enkele dagen later kom ik de Trader Joe's en zie ik, exact dezelfde wijn (zelfs van hetzelfde jaar), aan 4.99$ per fles staan. Zo hard heb ik mij nog nooit in het zak gezet gevoeld. Ik heb dan ook snel een 6-tal flessen bijgekocht om de gemiddelde prijs naar beneden te halen. En of die goedkopere wijn nu minder goed smaakt? Ik denk het niet...
4 opmerkingen:
haha, dan haalt er eindelijk iets van je bezigheden op Stanford het nieuws...
die zit :)
die zit :)
Aha, nu weten we eindelijk waar jij aan 'werkt'...
Een reactie posten