dinsdag, april 08, 2008

Top 100 Bay Area Restaurants

Elk jaar komt de San Francisco Chronicle met een top 100 van de beste restaurants in de Bay Area uit. En dan is het altijd spannend om te zien wie erin is gebleven, wie uit de boot is gevallen en wie er nieuw is bijgekomen. De lijst, gesorteerd per type keuken, kan je hier vinden.

Sofie en ik wonen nu anderhalf jaar in San Francisco en hebben blijkbaar nog maar 6 restaurants uit deze top 100 aangedaan. Het waren: Firefly (volgens ons maar zo-zo), Range (op aanraden van Dave en Marijke en inderdaad heel lekker), Cheze Panisse (hier hebben we enkel the cafe een paar keer bezocht, niet het eigenlijke restaurant, de laatste keer was het lekker, maar niet spectaculair), Zarzuela (volgens ons echt niet goed), Slanted Door (overpriced, niets speciaals) en last but not least Aqua (dit was voor ons het beste restaurant waar we ooit in ons leven gedineerd hebben, 't was dan ook voor een speciale gelegenheid).

Krijg nu geen verkeerd beeld van mijn commentaar hier boven. Ook al die mindere restaurants presenteren wel zeer degelijk en lekker eten voor een aanvaardbare prijs. Maar er zijn hier in San Francisco zo veel goede restaurants dat we op den duur echt wel kritisch zijn geworden. Waar is onze favoriet EOS trouwens in dit lijstje?

We hebben dus nog 94 restaurants te gaan, voor nog maar zes maanden tijd. Dat gaan we dus niet halen. Maar morgen staat er toch al (na lang proberen een reservatie vast te krijgen) eindelijk Delfina op het programma.

1 opmerking:

marijke zei

Oeps, slechts 5 en dat is inclusief Delfina vanavond. En Zarzuela verdient het zeker niet om in dit lijstje te staan (dat was echt vreselijk eten).